Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogat program

Konjičko natjecanje u Ruščici: U preciznoj vožnji dvoprega pobijedio Bruno Bušić

konj
Foto: Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
04.08.2014.
u 21:43

Nakon izbora najljepše svatovske zaprege održano je natjecanje u preciznoj vožnji dvoprega.

U organizaciji Konjogojske udruge "Lipicanac" i Zaprežnog kluba "Slavonac", te uz potporu Centra za ruralni razvoj "Panonica" iz Slavonskog Broda na novom hipodromu u Ruščici započela je sezona konjičkih natjecanja za Brodsko-posavsku županiju. Bogat program sastojao se iz dva dijela. Prvi dio bio je posvećen slavonskoj konjogojskoj tradiciji u kojem su birane najljepše svatovske zaprege, a drugi dio bila su natjecanja u zaprežnim sportskim disciplinama prema kalendaru Hrvatskog konjičkog saveza.

-Članovi naše udruge čvrsto su vezani uz slavonsku tradiciju. Uređenjem novog hipodroma stvorili smo uvjete za održavanje raznih konjičkih natjecanja. Izbor disciplina je velik, no mi smo za početak odabrali vožnju zaprega. Povezujući tradiciju i moderno želimo biti domaćini i utrka u tradicionalnim slavonskim kolima, ali i utrka u sportskim fijakerima - kazao je Mirko Milec, član organizacijskog odbora konjičke manifestacije u Ruščici.

Nakon svečane povorke dvadesetak okićenih svatovskih zaprega koje su se provezle mjestom stručni žiri izabrao je najljepše. Prvo mjesto pripalo je zaprezi Ivana Maroševića, druga je bila zaprega Vedrana Mirkovića, a treće mjesto osvojila je zaprega Maje Dragičević. Nakon izbora najljepše svatovske zaprege održano je natjecanje u preciznoj vožnji dvoprega. Na startu je sudjelovalo 19 natjecatelja, a nakon tzv. baraža, odnosno dodatnog kruga natjecanja za vozače bez greške, prvo mjesto osvojio je Bruno Bušić. Drugi je bio Ivan Marošević, a treći Tomislav Perković.

-Ljubitelji konjičkog sporta već će 17. kolovoza u Donjim Andrijevcima moći prisustvovati nastavku serije natjecanja "Panonica Driving Challenge 2014." koje organiziraju Konjički klub "Donji Andrijevci" i Centar za ruralni razvoj "Panonica". Održat ćemo dva važna natjecanja i to prvo kolo "Panonica Driving Challenge" za dvoprege i prvo kolo "Panonica Driving Challenge" za jednoprege, a posjetitelji će imati priliku pratiti i atraktivno natjecanje u vožnji fijakera - istaknuo je Marijan Vrkljan, predsjednik "Panonice". 

>> Ivan Racić s grlom "Up to date" na Grand prixu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije