Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antiplagijat-softver
Povratak na članak

Kompjutor će provjeravati je li netko prepisao rad


Prepisuju se najviše seminarski, ali i diplomski te doktorski radovi

Komentari 7

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
23:41 31.07.2014.

Nekada su se koristile drugačije, psihološke, metode za otkrivanje plagijata, a to je nekontrolirana želja plagijatora da se pohvali prijatelju(ici) kako je plagijat uspješno prošao. Mislim da svi oni koji su na taj način "uspješno" prošli prepreku na putu svog društvenog napredovanja, osjećaju grižnju savjesti, ali i strah da će ih kad-tad netko prokazati. I, to je najgore u svemu, jer takvi ljudi možda imaju velike sposobnosti za ono što rade - makar nemaju sposobnosti da zadovolje sve formalne kriterije - i onda griješe, odnosno ne mogu te svoje stvarne sposobnosti razviti do kraja!

VL
KD
kokeldamir.dk
00:55 01.08.2014.

Neznam tko je taj ko mora provjeriti magisterij,valjda profesiji?? Koliko inđinjera ekonomista i raznih drugih intelektualaca iz Banja Luke. ,ili su završili kurs ispod vrbe

VL
US
USA
20:30 31.07.2014.

Nije bit u antiplagijat softwareu, vec u tome da malo po malo u svaku poru ljudskog zivota ulazi nesto sto ga kontrolira. Niti jedna krucijalna stvar u ljudskoj povijesti se nije dogodila iznenada, a svi procesi su se polako ii neprimjetno dogadjali. Samo ce mo jednog dana shvatiti da je svaki aspekt ljudskog zivota kontroliran, a sve pod egidom neke lazne zastite, pravde, drzanja pravila etc. Od tog trenutka, do cipiranja koje ce pratiti svaki nas pokret, je vrlo tanka crta.

VL
TO
tolitol
22:53 31.07.2014.

A što je to "antiplagijat-softver"? Bi li novinarka mogla to prevesti na hrvatski? Ili se odlučiti za kovanicu koja je u duhu hrvatskog jezika?

VL
MX
Mister X
19:14 31.07.2014.

Kompjutor će provjeravati je li netko prepisao rad, za koga je to novost ?

VL
Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
19:21 31.07.2014.

da li to uključuje i dosadašnje "stručnjake, doktore, inženjere"? a kaj ak bumo pričali o profesorima sa lažnim diplomama iz dve dječje maštice dok se s3ruckalo protiv buržazije svirajući na tuđem klaviru?

VL
OB
Objektivno...
07:32 01.08.2014.

... a kada će se u funkciju staviti program da sud o istoj stvari ne može donijeti potpuno drugačiju odluku? To se vrlo često događa! Pogotovo za vrijeme godišnjih odmora kada se pod krinkom ažurnosti "krpaju" vijeća. Osim toga, u e-Spis i e-Program se uopće ne unose osnovni podatci iz predmeta pa stranke preko interneta uopće ne mogu pratiti što im se "kemija" s predmetima. Ovdje ima itekako posla i za ministra Miljenića i za USKOK. Jer, ako vijeće donese jednu odluku, kako sa suda u pisanom otpravku smije otići sasvim drugačija odluka? Tko je taj tko iz sjene trguje utjecajem?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.