Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kome smeta skromni papa Franjo

Svjestan da je nemoguće tek tako razvlastiti crkvene “elite”, Benedikt XVI. odlučio je “srušiti” sebe kako bi pale i grešne crkvene strukture, pritom je očito znao tko će ga naslijediti na kormilu Crkve

Komentari 6

JZ
jzivicnjak
11:11 01.11.2013.

Ja sam poštovani gospodine Pavičiću nekoliko puta vidio biskupa Gosrkog kako na Dolcu kupuje špeceraj. Zašto generalizirate bez argumenata?

VL
BO
bobo123
20:12 01.11.2013.

Ne bune se vjernici (i dio svećenika) zbog skromnosti, nego zbog kaosa koji Bergoglio donosi u Crkvu. Nije to kaos zbog "uvođenja skromnosti" kako se pokušava prikazati, nego upravo suprotno - zbog kaosa koji taj čovjek uvodi u duhovnu sferu Crkve, odnosno u njen teološki dio. Koliko god smo s Ivanom Pavlom i Benediktom znali na čemu smo, toliko se Bergogliom to ne znamo. To je čovjek koji je jedno govorio dok je bio biskup, drugo govori kada je papa. Upravlja Crkvom u vrijeme najvećeg moralnog sloma zapadne civilizacije, a jedino što on radi je prodaje floskule o siromaštvu i kritizira one malobrojne koji imaju hrabrosti ustati protiv moralnog relativizma?!

VL
BO
bobo123
20:14 01.11.2013.

Ovome papi može se dati prilika još neko vrijeme, ali to što nije dovoljno jasan oko pitanja oko kojih se treba biti jasan nije baš ohrabrujuće. Uostalom, zapitajmo se kako to da odjednom jednog papu podržavaju svi mediji koji koriste svaku priliku za ocrniti Crkvu i koji su bezbroj puta lagali o njoj, kao i ljudi koje možemo smatrati svime osim religioznima?! To je ako ništa drugo čudno i ne iznenađuje da velik dio vjernika koji su jako vezani uz Crkvu nije baš oduševljen njime.

VL
Avatar bluestar
bluestar
18:49 02.11.2013.

Hm, da, ima nešto u ovome što @bobo123 kaže... Sve ovo što Papa govori je sjajno, no čini mi se da doista nije dovoljno jasan. Evo i ministar Jovanović, kojemu su inače kršćanske vrijednosti prva briga, proziva Pozaića da ne čita Papine knjige... Samo još čekamo da se u tom smislu oglasi i Documenta! Bojim se da su Franjine poruke preopćenite, i svatko ih može tumačiti onako kako njemu odgovara. Ne mogu reći da mi se Papa ne sviđa, ali nisam sigurna koliko on uopće zna i razumije probleme nas koji smo bili pod komunizmom tolike godine, posljedice čega se sve više i više vide.

VL
FL
flatline
12:17 01.11.2013.

Upravo je smiješno kako Darkec sada hvali skromnost nakon što ju je Papa promovirao. A donedavno je pravdao rastrošnost crkve pri gradnji onks dvora i ostalih palača. I inače su mi smiješni oni kojima je bio potreban Bergolio da saznaju da je skromnost vrlina, a ne ono što su oni prakticirali.

VL
TZ
tarantula-zg
10:34 01.11.2013.

wow, Darkec nam na novoj slikici izgleda kao razuzdani tinejdzer iz 1907. :-)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.