Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u SDP-u

Komadina predstavlja svoju viziju SDP-a, Milanović se priprema

01.05.2015., Viskovo - Sredisnja zupanijska proslava Praznika rada 1. svibnja odrzana u izletistu Ronjgi kraj Viskova.  Proslavi su nazocili zupan Zlatko Komadina, gradonacelnik Vojko Obersnel, Zeljko Jovanovic.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
27.01.2016.
u 07:00

U Komadininu timu naglašavaju da će predstaviti samo smjernice, a program će izraditi u slučaju pobjede na izborima

Za sada jedini protukandidat Zoranu Milanoviću na unutarstranačkim izborima za šefa SDP-a Zlatko Komadina danas u 12 sati predstavit će smjernice svojeg programa. Kako neslužbeno doznajemo od njegovih bliskih suradnika, riječ je o dokumentu podijeljenom u tri dijela.

U prvom će Komadina ukratko predstaviti svoju viziju Hrvatske, odnosno svoje stavove o bitnim društvenim segmentima, poput mirovinskog sustava, socijale, zdravstva, branitelja, svoje stavove o izbjegličkoj i migranskoj krizi...

Predizbori za izvršne funkcije

Drugi dio prezentacije odnosit će se na sustav vrijednosti koje SDP mora njegovati i štititi, a treći na demokratizaciju stranke do čega se, između ostalog, planira doći izmjenama stranačkog statuta kojima bi se svim članovima dalo na važnosti. Primjerice, Komadina planira predložiti uvođenje predizbora u stranci za sve izvršne funkcije pa i za predsjednika države i premijera. U Komadininu timu naglašavaju kako će on danas predstaviti tek smjernice, a ne program, koji će se, u slučaju njegove pobjede, izraditi i dati svim stranačkim tijelima na javnu raspravu.

Ni u drugom taboru ne miruju. SDP-ovci bliski Milanoviću kažu da i aktualni šef priprema program, no još ne znaju kada će ga predstaviti.

– Koliko znam, program je u nastajanju, a Milanović je dijelove otkrio već na zadnjoj sjednici Glavnog odbora. Kazao je da će slobodarstvo biti okosnica našeg djelovanja, a zalagat će se i za nastavak procesa tranzicije SDP-a u modernu socijaldemokratsku stranku – kaže jedan saborski zastupnik koji podupire Zorana Milanovića. Inače, u Milanovićevu su taboru uvjereni u pobjedu. Drže da ima znatno veću potporu među članstvom od Komadine i poručuju da Glavni odbor, u kojem su prošle subote Komadinini pristalice bili glasniji, nije preslika terena.

– Komadinina ekipa pokušava stvoriti dojam da ima široku potporu. A to nije tako – kaže jedan član predsjedništva SDP-a.

Izbori 2. travnja

Tko će uspješnije motivirati članove SDP-a – Milanović ili Komadina – znat će se 2. travnja kada će se održati prvi krug izbora za predsjednika. Eventualni drugi krug održat će se 9. travnja. SDP predsjednika bira po principu jedan član - jedan glas, a za pobjedu je potrebna natpolovična većina.

>> Komadina se kandidirao za predsjednika SDP-a, sutra predstavlja program

Komentara 9

BU
Bulaba
07:47 27.01.2016.

Okosnica djelovanja SDP-a će biti slobodarstvo? Valjda antifašističko slobodarstvo kojim se ljudi oslobađaju života bacanjem u jame, zatrpavanjem u tenkovske rovove ili zazidavanjem u napuštene rudnike, sve onako kako je to utemeljeno u Ustavu. Odnosno, slobodarstvo kojim se osigurava da 100.000 Hrvata u 4 godine slobodno iseli iz antifašističke tvorevine, i opet sve po Ustavu u kojem ne piše, iako oni kažu da piše, da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu. Tj. slobodarstvo koje se očituje u slobodnom izvođenju pjesme o kokardi popa Đujića što nitko ne smije dovesti u pitanje pod prijetnjom zabrane emitiranja. To je to slobodarstvo?

DU
Deleted user
09:02 27.01.2016.

""Ni u drugom taboru ne miruju. SDP-ovci bliski Milanoviću kažu da i aktualni šef priprema program, no još ne znaju kada će ga predstaviti."" program ce biti c/p program Komadine, to je radio i za vrijeme parlamentarnih izbora, samo jee ponavljao Karamarka od dan ranije , uz mali dodatak govora mrznje, govor mrznje za Komadinu tesko da ce upotrijebiti, no nikada se nezna hoce li i KomadiNA postati proustasi kandidat, ipak je Zoki nepredvidiv, nezna ni on sto ce sve izvaliti, jezik brzi od mozga??

Avatar Inteligencija
Inteligencija
07:53 27.01.2016.

go go

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije