Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špica sezone

Kolone sve manje, no i dalje pojačan promet na svim cestama

gužva, kolona (1)
Foto: Pixsell
1/11
Autori: al/VLM, IČ/VLM
31.07.2010.
u 08:46

Putnički je promet pojačan na gotovo svim autocestama, trajektnim lukama i na graničnim prijelazima.

Promet je pojačan na autocesti A1 u smjeru unutrašnjosti. Pred naplatnom postajom u Lučkom kolona vozila prema izlazu s autoceste duga je oko jednog kilometra.

Pojačan je promet i na autocesti A 2 Zagreb-Macelj u smjeru Macelja. Usporeno se vozi u koloni dugoj oko 4 km od čvora Krapina, u smjeru GP Lupinjak.
Gust promet, vožnja u koloni i povremeni zastoji mogući su duž jadranske obale na prilaznim cestama turističkih središta, te na cestama u Istri, javljaju iz HAK-a.

Za sav promet zatvorena je i dionica državne ceste D 1, od Karlovačke ulice do spojne ceste sa Jadranskom avenijom (Puškarićeva ulica). Obilazak je Jadranskom avenijom i preko čvora Lučko.

U Zagrebu se otežano vozi Slavonskom avenijom kod Žitnjaka gdje je promet preusmjeren na Servisnu cestu. A za sav promet je zbog radova zatvorena državna cesta D 22 Novi Marof-Sudovec. Obilazak je Breznica-Visoko-Sudovec.

Za teretna vozila su zatvorene cesta D 34, Daruvar-Maslenjača, zbog klizišta te županijska cesta ŽC 4030, na dionici Orahovica-Kutjevo zbog sanacije klizišta.

Putnički je promet pojačan na graničnim prijelazima Kaštel na ulazu u zemlju, a na Maclju, Lupinjaku i Bajakovu na izlazu.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Trajekti plove prema redu plovidbe, no u trajektnom pristaništu Jablanac pojačan je priliv vozila.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:18 31.07.2010.

ovo su najbolje vijesti i daj bože da kolone budu još duže!

OB
-obrisani-
19:31 01.08.2010.

nama ne pomognu ni oloene turistado Belina i Pariza dok su kradezenjare na vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije