Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisivanje ugovora s Kazahstanom

Kolinda Grabar-Kitarović bez izjava o političkoj krizi u Hrvatskoj

kolinda grabar kitarović
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
03.06.2016.
u 08:50

Predsjednica je tijekom potpisivanja Ugovora i sporazuma o suradnji s kazahstanskim tvrtkama govorila isključivo o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Kazahstana i nije komentirala aktualnu političku situaciju

Danas u 9 sati na Pantovčaku je započelo potpisivanje Ugovora i Sporazuma o suradnji između hrvatskih i kazahstanskih tvrtki na kojem su bili nazočni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i veleposlanik Republike Kazahstana u Republici Hrvatskoj Aslan Mussin.

Prije samog potpisivanja ugovora, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pozdravila je predstavnike hrvatskih i kazahstanskih tvrtki te naglasila da je danas izuzetno bitan dan za hrvatsko-kazahstanske odnose jer se potpisuju dva ugovora o suradnji i sedam sporazuma u zajedničkoj vrijednosti od 260 milijuna eura. 

Hrvatske tvrtke s kazahstanskima potpisuju dva ugovora vrijedna 80 milijardi eura i sedam sporazuma u vrijednosti 180 milijuna eura – kazala je Grabar-Kitarović i dodala da se naše tvrtke izuzetno cijene u Kazahstanu.

Predsjednica je kazala i da joj je žao što je posjet kazahstanskog predsjednika morao biti odgođen, no da joj je drago što su uspjeli organizirati gospodarski forum.

Mussin je kazao kako je predsjednik odgodio posjet Hrvatskoj da bi se ugovori do kraja pripremili te se nada da će doći na samo potpisivanje.

– 600 do 700 milijuna eura planiramo investirati u poslovne projekte – kazao je veleposlanik Kazahstana i dodao kako se nada da je ovo početak velike suradnje između dviju zemalja. 

– Želim našim tvrtkama što više uspjeha, sreće i posla. Suradnju možemo posebno pojačati u turizmu i poljoprivredi – istaknula je predsjednica. 

Predsjednica je u obraćanju govorila isključivo o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Kazahstana i nije komentirala aktualnu političku situaciju koja je stala na put povoljnom zaduživanju Hrvatske, nefunkcioniranje Vlade i skoro glasanje o povjerenju njezinom bivšem stranačkom šefu, ali i ustavnu krizu.

>>Vrh HDZ-a: Premijer nije ni spomenuo ostavku, ništa dramatično nije bilo

Komentara 54

RA
raso2107
09:21 03.06.2016.

OK da čujemo još koju mudrost,onda obleči dres i kreni u Francusku na Euro

MR
MRUDante
09:19 03.06.2016.

hahahhahaaaa birali ste - imate!

DU
Deleted user
09:15 03.06.2016.

Još jedna propovijed, onako pojačana sa ushićenjem. Ne dirajte mi Tomicu jer on je onomad uskliknuo "Imamo predsjedniccccu!" Danas djeca taj strastveni usklik stavljaju kao zvono mobitela )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije