Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSAMINA MATEMATIKA

Koliko žrtava treba da bi se Amerikanci povukli?

osama (1)
AFP
12.05.2011.
u 15:56

Bin Laden je u rukom pisanom dnevniku zaključio da treba izvesti veliki napad s nekoliko tisuća mrtvih. Planirao je napad na američku željeznicu na desetogodišnjicu 11. rujna

Bivši vođa Al-Qa'ide Osama bin Laden u svojem je rukom pisanom dnevniku računao koliko bi žrtava bilo potrebno da bi se Amerikanci natjerali na povlačenje iz Afganistana. Zaključio je da treba izvesti jedan veliki napad s nekoliko tisuća mrtvih, po uzoru na onaj od 11. rujna 2001. godine – kazali su američki dužnosnici agenciji AP.

Svojim je pristašama sugerirao da se ne fokusiraju na New York nego da u obzir uzmu gradove poput Los Angelesa te druge manje gradove diljem SAD-a.

Osamin dnevnik, kao i dokumentacija zaplijenjena iz kompleksa u kojem se skrivao, pokazuju da Osama bin Laden nije bio, kao što se smatralo, izolirani simbol Al-Qa'ide bez pravih dodira s terenom, tvrde američki dužnosnici. Suprotno tome, tvrde, bio je uključen u sve veće operacije Al-Qa'ide koje su poduzete posljednjih godina. Bio je, također, povezan s ograncima Al-Qa'ide za koje su američki dužnosnici smatrali da djeluju nezavisno jedna od druge.

Američki dužnosnici u danima nakon Bin Ladenova ubojstva već su objavili da je planiran masovni napad na američki željeznički sustav, vjerojatno na desetu godišnjicu napada na WTC u New Yorku.

Komentara 167

OB
-obrisani-
20:41 12.05.2011.

Kao i svi teroristi i ovaj je samo dokazao da je enmični ratnik okrutan i podao! On promišlja koliko tisuća mrtvih treba da on da svoj politički motiv na javno glasanje! Ovratno! I kukavički! Što ta junačina nije izašla s s puškom pa navalila na američke vojnike? Ah ...naravno pa vojnici uzvraćaju vatru a tisuće civila se samo nadju na nekom mjestu! Gade mi se teroristi! Podlaci i kukavice!

OB
-obrisani-
00:58 13.05.2011.

loriana, možda izno čita mogao bi se napaliti kad vidi da tako o njemu pišeš, a znaš njegov problem sa zdravljem, suzdrži se

RI
riousa
16:46 12.05.2011.

Sta amerikanci misle da im sve drugi vijeruju sta kazu. Ko god dira u osinjak e pa neka ga osa ubode. Nisu njima arapi dolazili preko okeana nego ameri arapima. Nijednih mi nije zao. Vole se bit e pa krhajte se do zore. A sutra pricajte drugima ko je kriv. Sad svi ocekuju vijest kad ce negdje da rokne. E pa rokaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije