Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Milinović:

'Kolektivni ugovor nisam potpisao kao član tehničke Vlade'

darko milinović
Vanja Moskaljov/VLM
21.06.2013.
u 15:29

Nesposobni ministar Ostojić i Spomenka Avberšek neka mi se ispričaju, rekao je Milinović

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović odbacio je tvrdnje da je kolektivni ugovor 2011. potpisao u vrijeme dok je funkcionirala tehnička Vlada i da bi shodno tome trebao biti pod istragom DORH-a.

- Predsjednik Josipović izbore je sazvao 31. listopada, a kolektivni ugovor je potpisan 27. listopada. Pozivam DORH da istraži zašto Spomenka Avberšek i ministar zdravlja Rajko Ostojić lažu - rekao je Milinović i dodao kako tehnička vlada postaje tek nakon što predsjednik RH raspiše izbore.

Smatra da je S. Avberšek produžena ruka ministra Ostojića kojeg je prozvao zbog optužbi te mu je poručio da će DORH-u morati objasniti zašto je poslao dokument u kojem ravnatelje bolnica obavještava da plaće za siječanj 2013. isplate sukladno kolektivnom ugovoru potpisanom 2011. Ugovor je, inače, Županijski sud u Zagrebu poništio u srijedu, potvrdivši time odluku Općinskog suda otprije šest mjeseci, a koja je donesena na temelju tužbe Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske. Milinović tvrdi kako Županijski sud vjerojatno nije imao sve informacije pa da je zato donio takvu odluku.

- Nesposobni ministar Ostojić i Spomenka Avberšek neka mi se ispričaju zbog toga što su naveli da sam kolektivni ugovor potpisao kao član tehničke vlade - rekao je Milinović. Na pitanje o istrazi protiv bivšeg načelnika Policijske uprave ličko-senjske Željka Jurkovića, za kojeg su mediji pisali da mu je kum kaže da to nije istina. - Željko Jurković nije moj kum, niti sam ja njegov. Ali sam prije 27 godina, zato što sam jedini imao sve sakramente, bio kum njegovoj starijoj kćeri - rekao je Milinović i dodao kako tada nije mogao znati što će se dogoditi 27 godina kasnije i naglasio kako treba dopustiti institucijama pravne države da rade svoj posao.

>> Liječnicima i sestrama plaće manje jer je Milinovićev ugovor ništavan!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije