Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONZUMENTI Kriminalist Dubravko Klarić o karakteristikama ovisnika

Koka se veže uz novac, nasilje i oružje

20.04.2008.
u 19:28

Cijena jednoga grama kokaina na našem je tržištu otprilike stotinu eura  kazao je danas kriminalist Dubravko Klarić. Iskusni poznavatelj svjetske narkoscene ne čudi se što je ta droga i u našoj zemlji naišla na plodno tlo te je u kratkom vremenu pronašla konzumente.

 Jednostavno pratimo trendove na svjetskom tržištu narkotika. Kokain je k nama došao potkraj devedesetih godina, u vrijeme rata rijetko se mogao naći u nas  dodao je D. Klarić. Zbog njegove cijene, kokain si u prvom redu mogu priuštiti oni dubljih džepova kojima nije problem izdvojiti veću svotu novca za nekoliko grama tog stimulansa.

Često ga uzimaju menadžeri, zdravstveni djelatnici, estradnjaci... Potrošač kokaina obično je hiperaktivan, dugo ne mora spavati, zabavan je sebi i drugima. Zapravo su to nesigurne osobe kojima treba nekakav poticaj da se oslobode treme prigodom javnog nastupa  objašnjava kriminalist te dodaje da ovisnici koji troše kokain obično još uzimaju i neke sintetičke droge. Zbog čestog konzumiranja kokaina, dodaje, kod ovisnika se sve više razvija i agresivnost, a nerijetko posjeduju i vatreno oružje.

 Nasilje se javlja i uz stilove zabave. Odlazi se u narodnjačke klubove gdje se nerijetko događaju napadi u kojima netko nekoga ozlijedi  zaključio je D. Klarić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije