Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar

Vatrogasci obranili kuće u zadarskom naselju Bili brig

požar (1)
Foto: Željko Maršić/PIXSELL
1/5
27.08.2010.
u 16:10

Vatrogasci su izvijestili da su kuće na Bilom brigu obranjene, a da su vatru gasila tri kanadera, jedan zračni traktor te 19 vatrogasaca

Oko 16 sati izbio je požar u blizini kuća u zadarskom naselju Bili brig gdje je vatra zahvatila borovu šumu.

Vatrogasci su izvijestili da su kuće na Bilom brigu obranjene, a da su vatru gasila tri kanadera, jedan zračni traktor te 19 vatrogasaca.

Kanaderi su prestali s gašenjem oko 17 sati. Izgorjelo je oko hektar trave i makije, nekoliko borova i nekoliko maslina.

Gorjelo i u Vrani

Zadarski vatrogasci oko 15 sati počeli su gasiti požar koji je izbio u Vrani i u kojem gori visoko raslinje u neposrednoj blizini minirana područja.

Na požarištu je za sada 15-ak vatrogasaca s pet vozila, a u pomoć su  pozvane i zračne snage, točnije dva kanadera i jedan zračni traktor. 

Vatrogasci su i dalje na terenu na oba požarišta.

Ključne riječi

Komentara 5

BZ
Branko Zajec
18:32 27.08.2010.

Jesu li hrvati bolesni piromani ili toliko neprijatelja pali čineći štetu ? Čudno i previše često da bi bilo normalno. Nekada se palilo kako bi se uništavale mine, a danas ima i onih koji paljenjem šumu pretvaraju u građevinsko zemljište. Sreća, uskoro će jesen i kiše, a to znači neke zelene površine bit će spašene.

CR
croatica888
18:59 27.08.2010.

Ma koji piromani, koji neprijatelji? Domaća mafija traži zemljište za izgradnju.

GI
GIUSEPPE6464
22:10 27.08.2010.

A VIDI ČLANAK U SLOBODNOJ, BAŠ ME ZANIMA VEZA IZMEĐU POŽARA I OVOGA ČLANKA http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/tabid/73/articleType/ArticleView/articleId/113733/Default.aspx

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije