Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB

Fini i produhovljeni otac ubio sina s dva hica pa presudio i sebi

leševi
Foto: Pixsell
1/9
29.04.2010.
u 07:20

Supruga ubijenog Davorina Broliha (45), kojom se oženio prije samo dva tjedna, kaže da mu je otac Alojzije (81) prijetio, ali nije znala zbog čega

Alojzije Brolih (81) ubio je s dva hica svoga sina Davorina Broliha (45), potom i sebe, u srijedu u 22.45 sati u parkiranom ford focusu na Horvaćanskom zavoju kod Kineziološkog fakulteta, izvijestila je danas zagrebačka policija (ne navodeći imena). U automobilu s prostrijelnim ranama na glavi uočili su ih slučajni prolaznici. Šokirana građanka obavijestila je policiju, koja je ubrzo došla utvrditi što se dogodilo.

Davorin se brinuo o ocu

Te noći otac i sin, doznajemo, dovezli su se u automobilu na parkiralište. Sin je vozio. Otac, koji je nađen na suvozačevu mjestu, prvo je pištoljem marke crvena zastava, za koji nije imao dozvolu, ispalio dva hica sinu u glavu, pa presudio i sebi.

Policija je jučer utvrđivala razlog zbog kojeg je taj blagi umirovljenik, za kojeg susjedi imaju samo riječi hvale, odlučio okončati svoj i život svoga sina, pravnika, koji se oženio prije dva tjedna. Njegova je supruga jučer policiji pomagala rasvijetliti okolnosti, a nama je, potresena, rekla: – Davorin se brinuo o njemu, kuhao mu. Otac mu je prijetio, kako mi je Davorin rekao. Zašto, ne znam. Mislili smo živjeti zajedno nakon vjenčanja. S Davorinom se znam još iz osnovne škole. Svakome je pomagao i imao je veselu narav, gotovo dječju – ispričala nam je supruga Davorina Broliha. Susjedi iz zgrade u Ulici Vincenta iz Kastva na Srednjacima, gdje su otac i sin živjeli u stanu na četvrtom katu, imaju samo riječi hvale za mirnu obitelj, koju je jako pogodila smrt Alojzijeve supruge i Davorinove majke, preminule u siječnju. Za Davorinovo vjenčanje nisu znali.

Divan, blag, prekrasan, uvijek spreman pomoći, opisivala je Alojzija Broliha jedna susjeda.

“Sin mi ne radi!”

– Mlađi Brolih živio je s roditeljima, a imao je izvanbračnog sina od otprilike 12 godina. Ne mogu vjerovati. Nisu se svađali, bili su najtiši susjedi u zgradi. Davorin je, koliko sam čula, imao financijskih problema – rekla je.

– Zadnji put vidjela sam starijeg gospodina prije mjesec dana, a tada mi je kazao: ”Nije nam lako otkad je supruga umrla. Sin mi ne radi, a živimo od mirovine!” – ispričala je druga susjeda.

Alojzije Brolih, podrijetlom iz Slovenije, tada joj se požalio da su u teškoj financijskoj situaciji, da su pokušavali prodati stan, ali ga nitko nije htio kupiti.

Planirali su, kada prodaju stan, preseliti se u vikendicu koju su imali blizu granice sa Slovenijom, rekla je susjeda i opisala Alojzija i njegovu suprugu kao simpatičan i komunikativan bračni par.

– Zgrada je iz 1967. godine, a oni su prvi dobili ključeve. Djelovali su produhovljeni i tako profinjeni. Ta draga familija živa duha zaslužila je samo moje poštovanje. Kada bih mogla birati susjede, izabrala bih njih. Očito da svi mi slabo razumijemo kakvi se sve problemi kriju u tuđim srcima – rekla je treća susjeda. 

Komentara 31

ME
mel
05:35 30.04.2010.

otac ima 8o god, pa mu je dosta zivota, sina je trebao da ostavi ako je vec sebi presudio, nije sin kriv sto nema posla, on jadnik je radio ali nije dobivao placu SRAMOTA FUJ BILO TAKVOG POKVARENOG DRUSTVA

OB
-obrisani-
08:47 29.04.2010.

otac(80) ubio sina(45) pa presudio i sebi!

OP
opančar
09:51 30.04.2010.

ne mogu vjerovat da s 45 godina starsti njegov sin nije mogao posao a bio je pravnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije