Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA Rezultati obdukcije odgovorit će postoji li veza s nestalom ženom

Kod Murtera pronađeno truplo nestale Slovakinje Viere Malovikove?

18.01.2009.
u 10:58

MURTER - Mrtvo ljudsko tijelo koje je pronađeno na kamenitoj obali otočića Vinik Veliki nedaleko od mjesta Murtera, danas prijepodne nešto prije 11 sati dovezeno je na otok Murter odakle je vozilom pogrebnog poduzeća odvezeno u Šibenik radi obdukcije i daljnje istrage.

Nestala Slovakinja viđena na riječkom području

Nestalu Slovakinju traže i psi tragači

Tijelo na hridima
Podsjetimo, tijelo nepoznate osobe je u subotu poslijepodne pronašao mladić iz Murtera koji je tada krenuo u maslinik, primijetivši leš zapleten među priobalnim hridima. S obzirom na to da se već smračilo, odlučeno je da očevid na mjestu pronalaska započne u nedjelju ujutro.

Tako su u nedjelju oko 7 sati na teren izašli pomorski policajci, kriminalistički tehničari, ronioci interventne policije i patolog. Prema prvim neslužbenim podacima koji su se mogli čuti od očevidaca, tijelo je bilo u vrlo lošem i raspadajećem stanju, budući da se pretpostavljalo kako ga je na obale otočića izbacilo snažno jugo otprije dvadesetak dana.

- Za sada službeno možemo potvrditi tek da je na otoku Veliki Vinik pronađeno mrtvo tijelo nepoznate osobe za koju se zbog stanja u kojem se nalazi nije mogao utvrditi niti da li se radi io muškoj ili ženskoj osobi. Zbog identifikacije i obdukcije tijelo je preveženo na Odjel patologije šibenske bolnice, a čim od njih dobijemo rezultate o tome ćemo izvjestiti javnost. Za sada ne možemo rećio kada će to biti.

O svemu smo obavijestili istražnog suca i zamjenika županijskog državnog odvjetnika - kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Nadalje, od očevidaca se pak neslužbeno moglo doznati i kako su na tijelu viđeni ostaci odjeće (traperica i grudnjaka) i prsten.

Veza dvaju slučajeva?
Po tome su mnogi u Murteru i šire smjesta povezali ovaj slučaj sa slučajem 48-godišnje slovačke državljanke Viere Malikove koja je nestala prije točno 78 dana. Naime, 31. listopada prošle godine je iz kafića Kezo u Murteru Viera nenadano iščezla dok joj je suprug Lubomir s kojim je bila na ljetovanju u Murteru plaćao račun. Suprug je dan kasnije prijavio njezin nestanak, pa je započela opsežna potraga koja službeno traje i danas.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije