Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promet pojačan

Kilometarske kolone na Učkoj, Lučkom i graničnim prijelazima

lučko  (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
06.08.2011.
u 08:26

Cijelom dionicom autoceste A 1 od Zagreba prema Bosiljevu vozi se u koloni!

Na većini cesta u smjeru mora, posebice na autocestama, naplatnim postajama i graničnim prijelazima promet je izuzetno pojačan, izvijestili su iz Hrvatskog autokluba.

Na Istarskom ipsilonu kolona na izlazu Umag duga je oko sedam kilometara, a na tunelu Učka (s istarske strane) oko šest kilometara. Povremeni zastoji zbog gustoće prometa mogući su na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale te na riječkoj obilaznici.

Pojačan je prilaz vozila na naplatu Lučko zagrebačkom obilaznicom iz smjera Jankomira. U koloni, ali bez  zastoja vozi se cijelom dionicom autoceste A 1 od Zagreba prema Bosiljevu, a na dionici od Gospića do čvora Sveti Rok u kolonama koje se sporije kreću.

Zbog gužve na naplati Vrgorac, promet se povremeno preusmjerava na naplatu Ravča.

Pojačan je promet i u smjeru unutrašnjosti, a na izlazu s autoceste A 1 u Lučkom kolona je oko šest kilometara pa iz HAK-a apeliraju na vozače da koriste izlaz Demerje, gdje je osim ENC uređajima plaćanje cestarine moguće i kreditnim i debitnim karticama.

Kod tunela Frukov Krč u smjeru GP Macelj promet se povremeno prekida, zbog gužve kod naplatnih postaja Trakošćan (kolona je duga oko 1,5 km).

Zbog nekoliko prometnih nesreća u jutarnjim satima, došlo je do dodatnog preopterećenja prometa. Zbog prometne nesreće na 34. km autoceste A 1 promet u smjeru mora bio je usporen, a nešto ranije, na državnoj cesti između Crikvenice i Novog Vinodolskog vozilo se jednim prometnim trakom jer se tamo prevrnuo teretnjak.

Na većini prijelaza sa Slovenijom pojačan je putnički promet u oba smjera. Na izlasku iz Hrvatske duža su čekanja na GP Pasjak (3 sata), Kaštel (1 sat) i Rupa (oko 30 minuta).

Komentara 12

OB
-obrisani-
11:37 06.08.2011.

Ispravno je prometna TRAKA - dolazi od trakavice iliti sapunice naTV

Avatar Panter2007
Panter2007
15:14 06.08.2011.

Vidi ove blamaze ovo se sve namjerno cini kako bih se broj Turista uvecao za 1001%. Uvedite Autoban Viognete kao i EU.Pa nece ovih blamaza vise biti,cekanj po 2h!!!!!!!!

PA
parasa
11:22 06.08.2011.

točno, riječ \"trak\" u hrvatskom ne postoji, to je šatrovački od \"track\" a znači \"staza\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije