Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Knjižica "Misterij Međugorja" uz Večernji list za samo 5 kuna

knjizica
VL
PR
Autor
PR članak
18.06.2012.
u 11:49

Riječ je o dijelovima knjige u kojoj su prvi put objavljeni dokumenti jugoslavenske tajne policije o Međugorju.

U povodu 31. obljetnice međugorskih ukazanja Večernji list izdaje knjižicu "Misterij Međugorja", u kojoj se objavljuju dijelovi vrlo uspješne knjige objavljene u lipnju prošle godine. Da podsjetimo, riječ je o knjizi u kojoj su prvi put objavljeni dokumenti jugoslavenske tajne policije o Međugorju. Strogo povjerljive izvještaje sastavila je Služba državne bezbjednosti, u narodu poznatija kao Udba, a oni vrlo zorno pokazuju da je jugoslavenski režim gušio Međugorje svim sredstvima, smatrajući Gospina ukazanja kontrarevolucijom i neprijateljskim djelovanjem hercegovačkih franjevaca.

Iz dokumenata je razvidno da je najvažniji zadatak SDB-a bio "pasivizirati" glavne aktere međugorskih događanja: župnika fra Jozu Zovka, fra Tomislava Vlašića i još neke franjevce koji su vjerovali vidiocima da im se ukazuje Gospa. Špijunirali su ih, prikupljali podatke o njihovoj "neprijateljskoj djelatnosti", podatke koji će ih kompromitirati, a nisu prezali ni od toga da im podmeću.

Osim toga poglavlja, u knjižici je i priča o Kraljici Mira, o tome što se događa u Međugorju, kako izgledaju ukazanja, zašto nisu prestala ni nakon 31 godine... Tu je i priča o šestero vidjelaca, o tajanstvenom pergamentu na kojemu su zapisane međugorske tajne te intervju s fra Petrom Ljubičićem, svećenikom koji bi te tajne trebao objaviti cijelome svijetu. Posebno poglavlje posvećeno je čudesnim pojavama u Međugorju i potresnim svjedočanstvima hodočasnika iz različitih dijelova svijeta o njihovu čudesnom izlječenju.

Potražite knjižicu na svim kioscima u srijedu 20. lipnja po cijeni od 5 kn samo uz Večernji list!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?