Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kasnio tri dana

Klepetan deseti put sletio svojoj Malenoj u gnijezdo na krovu škole

klepetan
Ivica Galović/PIXSELL
27.03.2012.
u 19:23

Vidno izmučen 10.000 km dugačkim putom, umoran i blatnjav, rodan je odmah po povratku odletio rodi koja ne može letjeti

Klepetan se vratio! Sedam mjeseci nakon odlaska u Afriku i tri dana kasnije nego obično, tridesetogodišnji se rodan danas točno u 17.15 sati vratio u gnijezdo svoje deset godina mlađe družice Malene na dvorišnoj zgradi škole u Brodskom Varošu. Ondje su ga dočekali Malena i domar Stjepan Vokić.

Tako se najljepša ljubavna priča životinjskog svijeta po deseti put sretno završila. Vidno izmučen 10.000 kilometara dugačkim putom, umoran i blatnjav, Klepetan je ipak odmah po povratku odletio u zagrljaj svojoj rodi koja ne može letjeti.

– Kada sam vidio Klepetana, odmah su mi krenule suze na oči. Nije ni čudo, nas smo troje već toliko godina zajedno da smo postali ovisni jedni o drugima. Telefon mi stalno zvoni, ljudi zovu, sretni su što se rodan vratio. Svi znaju koliko ga je Malena nestrpljivo čekala i koliko joj teško pada ova višemjesečna samoća – priča Stipe, koji je svog Klepetana, kao i obično, dočekao s velikom zalihom svježe ribe.

Odmah po dolasku uz pomoć kante vode skidao je s njega crnu prašinu nalik čađi iz dimnjaka. Vjetrovi, kiše, oluje, grabežljivci, lovci i druge opasnosti koje vrebaju na dalekom putu tako su se još jednom pokazali nedostojnim protivnicima hrabrom Klepetanu. Preletio je petnaest država kako bi stigao do Malene i Hrvatske. Mlađe i neiskusnije ptice na takvom se putovanju teško snalaze i lako mogu umrijeti od gladi. Ljubavna priča se nastavlja i ne treba sumnjati kako će i ove godine, kao i do sada, biti okrunjena malim ptićima. Do sada ih je ovaj par na svijet već donio četrdesetero!

– Malena je presretna, pravi se važna kao da me ne poznaje. Samo gleda u svog Klepetana. Odmah su se stisnuli jedno uz drugo – dodaje Stipe, koji je prije devetnaest godina pronašao rodu Malenu koju su ranili lovci i trajno joj oštetili krilo. Od tada se brine o njoj.

Ključne riječi

Komentara 20

JA
james49
20:59 27.03.2012.

Fala Bogu da još ima ljubavi

PA
pasqualino
21:06 27.03.2012.

...malenu napucali lovci... ovako nečeg ima samo kod nas. pijane budaletine, trebalo bi svim lovcima oduzeti oružje i trajno zabraniti lov, ionako su već sve pobili. još kada promislim da primaju gomilu novca iz proračuna da bi tamanili sve što se miče samo da bi se mogli prežderavat.

Avatar madcap
madcap
22:45 27.03.2012.

Koji lovci? Imena molim, imena. Može i adrese, ne bi bilo na odmet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije