Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujno nevrijeme

Kiša poplavila Zagreb, u Lekeniku vjetar rušio i krovove

nevrijeme, zagreb (1)
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/16
05.08.2010.
u 19:25

Policajci su pokušali regulirati promet, no neki vozači su se ipak odlučili automobilom probijati kroz vodu.

Strašno nevrijeme koje je oko 20 sati zahvatilo Zagreb stvorilo je potpuni kaos u prometu. Poplavljeni su podvožnjaci, ceste, podrumi u Gundulićevoj ulici, Gračanskoj i Zagrebačkoj aveniji... Od vatrogasaca smo dobili samo kratku informaciju da su sve ekipe na terenu, jer imaju više od 56 intervencija, a dežurni vatrogasac je još kratko dodao - cijeli grad je poplavljen! Među poplavljenim podvožnjacima je i onaj u Miramarskoj, gdje su policajci pokušali regulirati promet, no neki vozači su se ipak odlučili automobilom probijati kroz vodu.

Nevrijeme u Lekeniku
Jako nevrijeme poharalo je Lekenik iza 18 sati. Kiša i tuča praćeni jakim vjetrom nanijeli su veliku štetu na kućama, usjevima i drveću. Stradalo je krovište dvorane OŠ Mladost Lekenik, vjetar je otkinuo pola ploča i razbacao ih 200-tinjak metara uokolo Dječjeg sela, a voda je na nekim mjestima probila i u učionice. Velika šteta je i na brojnim kućama na kojima je vjetar kidao crijep, a mnogo je drveća i grana također padalo na krovove.

Na desetke velikih oraha i borova vjetar je doslovno iščupao sa korijenom. Prava je sreća da nije bilo stradalih, barem prema prvim informacijama. Na teren su odmah izašli vatrogasci DVD-a Lekenik koji su osigurali prostor oko škole, a potom pomagali mještanima ukloniti drveće oko kuća.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
20:36 05.08.2010.

Ovo nije slika Lekenika.

BK
bez_komentara_2
22:01 05.08.2010.

Osigurati kuće!!! Moje osiguranje kuće je oko 900kn godišnje i kad se to podjeli sa 12 mjeseci to je mali novac,a danas je sve poludjelo pa i vrijeme.

GA
gary1
01:14 06.08.2010.

konju novinaru, sjedio sam s društvom na terasi, a ........, ti si stvarno konj, pljusak je bio, malo jači, ali nevrijeme, ti si stvarno konj sa dva nj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije