Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u KB Sveti duh

Kirurg zaboravio 'tupfer' u trbuhu rodilje: Potrebno je pokrenuti disciplinske radnje

Zagreb: Hodnici u KB Sveti Duh
Sandra Simunovic/PIXSELL
19.07.2023.
u 20:17

Povjerenstvo za unutarnji nadzor na današnjoj je sjednici zaključilo da je tijekom operacijskog zahvata i poslije operacijskog perioda kirurg počinio grube povrede obaveza iz radnog odnosa, a utvrđeni su i propusti u vođenju medicinske dokumentacije.

Dana 12. 7. 2023. godine Povjerenstvu za kvalitetu Kliničke Bolnice Sveti Duh prijavljen je neželjeni neočekivani događaj, „komprese“ u trbušnoj šupljini pacijentice, zaostale nakon operacije carskog reza pri Klinici za ginekologiju i porodništvo, priopćili au iz KB Sveti duh.  

I prije same prijave, Klinika je prepoznala pogrešku kirurga te poduzela sve potrebne radnje kako bi se problem riješio. Bolnica je ujedno uputila ispriku pacijentici. Pacijentica je operirana istoga dana te je prije tri dana u dobrom stanju otpuštena kući. Beba je također dobro. O događaju je Bolnica odmah izvijestila Ministarstvo zdravstva.  

Povjerenstvo za unutarnji nadzor na današnjoj je sjednici zaključilo da je tijekom operacijskog zahvata i poslije operacijskog perioda kirurg počinio grube povrede obaveza iz radnog odnosa, a utvrđeni su i propusti u vođenju medicinske dokumentacije. Povjerenstvo za unutarnji nadzor predložilo je korektivne mjere - u odnosu na kirurga potrebno je pokrenuti disciplinske radnje.  

POVEZANI ČLANCI:

Potrebno je, također, u najkraćem roku ispraviti uočene nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije, o čemu je obaviješten predstojnik Klinike. Slijedom upita oko imenovanja v.d. ravnatelja/ice Bolnice, obavještavamo kako će sjednica Upravnog vijeća Bolnice biti održana sutra i imenovanje v.d. ravnatelja/ice je na dnevnom redu sjednice.

>> VIDEO Poplavila Ilica, građani se sakrivaju u tramvajima

Komentara 3

PA
panda
21:20 19.07.2023.

ime i prezime kirurga , pa sigurno nije maloljetan ili možda i je.

DE
denidoc
21:32 20.07.2023.

Ja sam vaskularni i abdominalni kirurg i ispecijalist intenzivne njege vec 30 godina i legalni ekspert u ovum podrucju

DE
denidoc
21:29 20.07.2023.

Nazalost, turfier izgleda kao i ostala tkiva. Postoji proces da se u slucaju netocnog broja na kraju operacije, radi rendgenska slika. Pacijent ne moze napustiti salu dok se rendgen ne procita. Tupferi imaju vlakna I lako se prepoznaje na slici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije