Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peti mandat u gradu!

Kirin otkrio tajnu: 'Moraš među ljude, ne možeš glumiti frajera'

Ivica Kirin
Goran Stanzl/PIXSELL
20.05.2013.
u 21:12

- Nisam se umorio, imam elana. Najvažnija mi je stvar privući nove strane investitore u naše poslovne zone - kaže popularni 'Kiro'.

S Ivicom Kirinom teško je razgovarati hodajući virovitičkim ulicama. Razgovor će svako malo prekinuti netko od građana, da pozdravi, da nešto upita, da podsjeti... Onoga tko se u to uvjerio zato ne iznenađuje to što je popularni Kiro u nedjelju pobijedio u prvome krugu.

- Moraš biti među ljudima. Virovitica je mala sredina, ne možeš tu glumiti frajera, ljudi vide rješavaš li njihove probleme ili ne - veli Kirin nakon slavljeničke izborne noći.

Ponovno je gradonačelnik nakon deset godina - 2003. je HDZ pobijedio na izvanrednim izborima, a Kirin je postao tada najmlađim gradonačelnikom u Hrvatskoj. Pobjeđuje i na redovitim izborima 2005. godina, ali ga Ivo Sanader ubrzo poziva u svoj kabinet. Postao je najmlađim Sanaderovim ministrom. Glave mu je nakon dvije godine došla fotografija iz lova s generalom Mladenom Markačem, tada haaškim optuženikom koji nije smio izlaziti iz kućnog pritvora. Afera zbog koje je morao podnijeti ostavku dobila je ime "Vepar".

Bez posla bio je samo nekoliko mjeseci - u svibnju 2008. godine opet je u gradonačelničkoj fotelji, a pobjeđuje i godinu potom na prvim neposrednim lokalnim izborima. Teško je reći koji je mandat Kirin započeo nakon prekjučerašnjih izbora - drugi neprekinuti, ali zapravo je već peti put u deset godina došao na čelo Virovitice.

- Nisam se umorio, imam elana. Najvažnija mi je stvar privući nove strane investitore u naše poslovne zone. Tu bi nam jako pomoglo da država napokon izgradi famoznu brzu cestu - kazao je Kiro i dodao kako je već zaboravio da su bili izbori jer su ga jučer ujutro, kako je rekao, "sa svih strana" dočekali nedovršeni poslovi i projekti.

Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije