Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kinezima je Pelješki most strateški važan za ulazak u EU

Hrvatski građevinari nemaju više snage za ovako velike i zahtjevne projekte.

Komentari 9

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
14:57 16.09.2017.

ovaj strabag je trebal izgradit trajektno pristanište u vela luci.koliko sam videl nema niti radnika,a ovo kaj je do sada izgrađeno propada!neka novinari istraže o čemu je riječ!

VL
Avatar Foton
Foton
15:06 04.10.2017.

Da , Kinezi grade svuda i dobro. Ali pod njihovim uvjetima, samo Kinezi rade, krediti nemilosrdni, a kad udju u neku zemlju, poberu sve resurse kao ususavacem. Africke zemlje i na pr Minyamar su pali u kinesko ropstvo. Puno ulazu i u Srbiju sa istim namjerama. Zato oprez, bojim se nasih gore, koji se lako kupuju, koji milioncic eura pa grabi sto zelis.

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
21:23 16.09.2017.

Da naše vjerodomoljubne vlasti nisu uvukle se u toplinu rektuma naših transatlanskih gazda, Hrvatska kao pupak Europe bi bila kineska logistička baza, a ne Grčka i istočni remetilci. Lijepom našom tutnjali bi vozovi sa kineskom robom (po brzim prugama), osnivali bi se njihovi logistički centri (umjesto kod Madjara), otvarale europske centale banka, predstavništva tvrtki itd. itd. Ovako smo postali europske parije. Vjerodomoljubi sve to podržavaju držeći se one crnogorske izreke: "Ti meni vojvodo a ja ću tebi serdare, a već znamo što smo". Kažu da nije sirotinja onaj tko nema bogatstvo, već onaj tko nema razum. Samorazumljivo naći će se valjano EU opravdanje za odbijanje najjeftinije kineske ponude, a vjerodomoljubi će pjevati Aleluje.

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
13:31 16.09.2017.

Ma kakvi Kinezi. Kvalitata im je nikakva. Zato i jesu najjeftiniji.

VL
DU
Deleted user
11:10 16.09.2017.

Bosnjaci iz BiH-a su samo potrcki velike Turske.U tom kontekstu moramo gledati zabranu gradnje Peljskog mosta.

VL
VL
vladimir964
19:40 16.09.2017.

E, moj Josipe, baš si naivan. Pa raspisuje se natječaj samo zbog toga što to EU propisuje. A tko je ikada sudjelovao u bilo kojem tenderu zna, da se uvjeti kroje po mjeri one tvrtke koju želimo za dobitnika. Dakle pregršt detaljnih financijskih, kadrovskih, referencijskih uvjeta, na koncu iz teksta fali natječaja svega naziv tvrtke... Tako se to radi, brate mili!

VL
MU
Mukowsky
20:34 16.09.2017.

Neka grade i most i dajmo im luku Zadar u koncesiju i Crno za distribuciju Alibabe i nek rade nizinsku prugu Rijeka Zagreb. Ovi zapadnjaci samo pričaju ne ovo ne ono a lovu ne daju.

VL
DU
Deleted user
16:19 16.09.2017.

nemam nišra protiv kineza , neka grade

VL
IL
ilijan
12:39 16.09.2017.

Josim pola milijarde spustiti i neka rade...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.