Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza gradnja

Kinezi grade najvišu zgradu na svijetu za samo 90 dana

farrah03
Foto: Reuters
1/2
18.06.2012.
u 10:55

SkyCity One će s 838 metara biti za gotovo 10 metara viši od Burj Khalife u Dubaiju

Kineska građevinska kompanija BSB na jugu zemlje planira sagraditi najvišu zgradu na svijetu, i to za samo 90 dana, prenosi Wired. SkyCity One će s 838 metara biti za gotovo 10 metara viši od trenutačno najviše građevine, Burj Khalife u Dubaiju, koja je sagrađena za 1931 dan. Zanimljivo je da buduću najvišu zgradu projektirao upravo arhitekt iz Dubaija.

Neboder u gradu Changsha bit će sagrađen za samo tri mjeseca zahvaljujući jedinstvenom sustavu brze gradnje, kojim je BSB u provinciji Hunan već uspio izgraditi neboder od 30 katova za samo 15 dana (pogledajte video). No, mnogi Kinezi zabrinuti su da tako brza urbanizacija znači i lošiju kvalitetu gradnje, koja do izražaja dolazi u slučaju potresa poput onog u Dujiangyanu 2008. godine.

U svakom slučaju, lokalne vlasti odobrile su projekt, pa se čeka samo zeleno svjetlo iz vlade. U BSB-u očekuju da će gradnja početi u studenom ove godine, a projekt bi trebao stajati oko četiri milijarde juana, odnosno oko 3,6 milijardi kuna.

Komentara 5

DU
Deleted user
11:47 18.06.2012.

Još jedna zgrada koja će biti potpuno prazna, kao i onaj najveći trgovački centar u Kini koji je potpuno prazan, kao i stotine stanova koji su isto prazni a sve zato jer koštaju kao svetog Petra kajgana. A obični kinezi za to nemaju para, pa i dalje žive u stračarama i to više obitelji natrpano na samo nekoliko četvornih metara. Država nemari za to, jer i dalje gradi na stotine takvih naselja u kojima nema nikoga.

GR
grom12356
17:36 18.06.2012.

....kao građevinar po struci oduševljen sam s projektiranjem , organizacijom i izvedbom...još jednom :...bravo Kinezi i da vidimo ko to još može izvesti?!?!=

UK
Ugo Kajvez
17:40 18.06.2012.

Jučer sam slušao britanske analitičare koji su govorili o tome kamo se treba V.britanija okrenuti u svijet ako želi napredovati, .... pljuvali su po EU jer ju opisali kao zahrđala kanta gdje nema napretka i rekli su da V:B: treba se fokusirati na centre razvitka u svijetu koje vuku naprijed ................. naravno kina je bila prva spomenuta ................... za razliku od naših političara koji neznaju što uopće žele, i koji ni neznaju na kojoj planeti žive ...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije