Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rast proizvodnje unatoč recesiji

Kinezi će u ovoj godini proizvesti i prodati više od 12 milijuna automobila

kina, auti
Reuters
07.12.2009.
u 10:08

Kineska automobilska industrija dosad nikad nije proizvela više od 10 milijuna automobila u godini. To je u uspijevalo jedino SAD-u i Japanu.

Kineska godišnja proizvodnja i prodaja automobila ove će godine premašiti 12 milijuna automobila. Tako se  Kina potvrdila kao najveće svjetsko tržište automobila, priopćila je danas kineska državna agencija.

Kinesko udruženje proizvođača automobila objavilo je kako oni očekuju da će proizvodnja i prodaja doseći i 13 milijuna automobila, što je velik uspjeh za kinesku industriju automobila koja dosad nikad nije proizvela više od 10 milijuna automobila u godini dana. 

Do sada su samo Japan i SAD uspijevali proizvesti 10 milijuna automobila u jednoj godini, a kineskom uspjehu doprinesle su i vladine mjere rezanja poreza i davanja na male automobile što je potaknulo proizvodnju i kupnju unatoč globalnoj recesiji.

Ključne riječi

Komentara 1

MM
Mladen Miletić
22:50 07.12.2009.

Kinezi će u ovoj godini proizvesti i prodati više od 12 milijuna automobila. Mi dali proizvodimo bicikle ili romobile uopće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije