Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD optužuje Kinu

Kineski hakeri ušli na stranice Trgovinske komore SAD-a

'12.11.2008., Zagreb - Instalacija operativnog sustava Mac OS X na racunalo Apple Macbook. Photo: Marko Prpic/Vecernji list'
Marko Prpić/Pixsell
22.12.2011.
u 09:07

Nije poznato koliko ni koje informacije su hakeri vidjeli ili zadržali, kao ni tko je imao pristup stranicama

Hakeri iz Kine probili su računalnu zaštitu američke trgovačke komore te su kompormitirane informacije o tri milijuna članova organizacije, izvještava Wall Street Journal.

Operacija je uključivala najmanje 300 internetskih adresa, a otkrivena je i ugašena u svibnju 2010. godine te se sumnja da su hakeri imali pristup podacima više od godinu dana. Nije poznato koliko ni koje informacije su hakeri vidjeli ili zadržali, kao ni tko je imao pristup stranicama.

SAD sumnja da iza svega stoji skupina koja je povezana s kineskom vladom, kazao je neimenovani izvor za medije dok Kinezi demantiraju kako svoju upletenost u događaje.

Komentara 2

TO
Toni50
19:21 22.12.2011.

Kod amera koji sve skrivaju što god se odkrije je kompromitirajuče šta misle o političarima diljem svjeta sve nule budale male , šta se zaista radi u ratu sa civilima i eto kako trguju legalno i to moraju skrivati...

ST
sttipe
21:36 23.12.2011.

rekli su poslat 10 000 plaćenih ubojica da pobiju sve najbogatije zapadnjake,ako ne maknu šape s kine..kinezi bi mogli oslobodit svijet..ako sami ne počmu igrat američke igre..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije