Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIGOROZNE MJERE

Kina protjerala ženu koja je napustila karantenu kako bi išla trčati i vježbati

Kina - bolnica
Foto: Reuters/PIXSELL
20.03.2020.
u 10:30

"Moram ići trčati. Moram ići vježbati. Ako se razbolim, tko će se brinuti o meni?"

Jedna Australka iz Kine nedavno je u svjetskim medijima podigla prašinu budući da je prekršila pravila karantene jer je otišla trčati pekinškim ulicima. Sada je, javlja CNN, otpuštena sa svog posla, a kineske vlasti naredile su da u što kraćem roku mora napustiti državu.

"Moram ići trčati. Moram ići vježbati. Ako se razbolim, tko će se brinuti o meni? Hoćeš li ti doći?", vikala je žena na komunalnog redara koji ju je pokušao spriječiti u naumu.

Kina je bila prva pogođena koronavirusom i uvela je potpunu zabranu kretanja dok ne stavi virus pod kontrolu. Nekoliko minuta nakon svađanja s komunalnim radnikom ženi je na vrata pokucala policija i objasnila kako mora poštovati kineske zakone, bez obzira na to je li strankinja ili ne.

Najvjerojatnije će se vratiti u Australiju, a u Pekingu je radila u farmaceutskoj kompaniji Bayer. Broj mrtvih u svijetu od koronavirusa prešao je 10.000, i u petak u jutarnjim satima iznosi 10.047. Zaraženo je 245.850 ljudi, a oporavljeno 88.441.

 

Komentara 6

FR
franjo2
16:03 20.03.2020.

Čovjek je rođen tu gdje živi i preci su mu tu tko zna koliko generacija.

DU
Deleted user
11:56 20.03.2020.

To je disciplina. A ne kao kod nas, da covjek u samoizloaciji ide na polje voziti stajnjak i jos se buni da ga nadgleda UDBA. I njega su trebali vratiti odakle je i dosao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije