Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit o klimi
Povratak na članak

Kina i SAD zagađuju četiri puta više od Europe

Oko 150 šefova država ili vlada u idućih 12 dana traži globalni dogovor o smanjenju emisije stakleničkih plinova

Komentari 6

MR
Mr. Right
03:07 02.12.2015.

Dali je iko na tom okupljanju svijetski lidera rekao da su klimatske promijene postojale i prije danasnje civilizacije ili su mozda dinosaurusi vozili auta pa je doslo do ledenog doba .Bolje im je da se pozabave terorizmom koje najvece zlo danasnjice

VL
DU
Deleted user
08:28 01.12.2015.

A Indija? Kina i Indija su najveći zagađivači na svijetu.

VL
Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
08:08 01.12.2015.

Novac je čudo. Niko ne želi biti siromašan, zarad ekologije.

VL
DU
Deleted user
08:50 01.12.2015.

Ono što će ovdje dogovoriti je to da siromašnije zemlje moraju plaćati više para bogatijim zemljama da bi mogle dalje nastaviti zagađivati. Ovo je super način na koji zapadne zemlje drugima nameću porez i uništavaju konkurenciju. Ah da ovdje je riječ o očuvanju okoliša da to je jako važno ali nije tema.

VL
Avatar nekakav
nekakav
17:50 01.12.2015.

amerika i zapadna europa su najveći zagađivači i točka. po čemu su to kina i indija veći zagađivači od usa i eu? tko ima najviše automobila, kamiona, na svijetu? tko troši najveće količine fosilnih goriva, znači nafte, plina, i ugljena?na? zapad. bez nafte nema ni zapadne ekonomije. nafta je najjeftinije gorivo ikada, i najprilagođenije potrošnji. ajd vi sa obnovljivim izvorima energije, suncem i vjetrom, radite neku industriju. da, mi trebamo željezo, aluminij, bakar, cement, umjetno gnojivo. kako do toga doći? a da bude ekonomično, ipak, na kraju krajeva, o zaradi se radi, a u budućnosti samo o njoj. kolko vjetroelektrana i solarnih elektrana trebamo, da bi radila npr. jedna tvornica aluminija? ili mislite da će zapad u budućnosti od radnih mjesta imati samo kancelarije? vi ne shvaćate da je pred arapima, koji imaju nafte, sva budućnost ovog svijeta. oni će imati dovoljno svojeg goriva da se prehrane, da grade, i da rade. ostatak svijeta neće imati pristup tome, ne onako povoljan kao sada. američka vojska troši 1/4 sve nafte koju usa troši. dodajte da se u usa na klimatizaciju, uglavnom klima uređaje, troši također 1/4 sve proizvedene energije. sad će netko reći, pa super, zabranimo klima uređaje, i uštedili smo 1/4 potreba za naftom i plinom. hm, ajd se vi prvi odreknite klime u autu, kući, pa da vidimo.

VL
JO
josmalopanestalo
19:50 01.12.2015.

kolika galama a kapitalisti (gazde tvornica) od sutra po starom, ak daju koji dolar za filtere onda bu njima manje, užas

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.