Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ide kući

Kimu Dotcomu nakon mjesec dana pritvora odobrena jamčevina

Petter Solberg
Foto: Reuters
1/2
22.02.2012.
u 07:49

Osnivač Megauploada potvrdio je da će se boriti protiv izručenja u SAD

Kimu Dotcomu, osnivaču internetske stranice za dijeljenje sadržaja Megaupload, novozelandski sud odobrio je jamčevinu nakon što je utvrđeno kako su mu vlasti oduzele sva sredstva koja bi mogao iskoristiti za bijeg iz zemlje. Američke vlasti optužuju Dotcoma da je na svojoj internetskoj stranici omogućio milijune ilegalnih preuzimanja sadržaja zaštićenog autorskim pravima. Novozelandske vlasti u suradnji s američkim kolegama uhitile su ga 20. siječnja, a njegova stranica Megaupload istog je dana ugašena.

Nasmiješeni Dotcom kratko se obratio novinarima koji su ga dočekali ispred sudnice, prenosi Guardian, rekavši kako mu je laknulo što odlazi kući vidjeti svoju obitelj, troje djece i trudnu suprugu. – Nadam se kako razumijete da je to sve što vam za sada želim reći – kazao je Dotcom okupljenim novinarima.

Potvrdio je da će se boriti protiv izručenja u SAD, a na pitanje kako je policija postupala prema njemu zadnjih mjesec dana, odgovorio je da se pomalo osjećao kao na audiciji za Američki idol.

Dotcom je pušten bez ikakve jamčevinske novčane obveznice što je uobičajeno za sve optuženike koji se nađu pred novozelandskim sudovima. Postoji nekoliko uvjeta njegova puštanja, ali ministarstvo pravosuđa nije objavilo pojedinosti.

Ključne riječi

Komentara 2

PK
puši kurac
10:01 22.02.2012.

najpametnije mu je da sad nestane!!

PE
Pegaz
11:17 22.02.2012.

Stalno se pitam, je li mu to zaista pravo prezime ili ga je promijenio i nazvao se po \".com\"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije