Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLISKI ODNOSI

Kim Jong-un poslao pismo Putinu: Rusija će pobijediti Ukrajinu

FILE PHOTO: The 7th enlarged plenary meeting of the 8th Central Committee of the Workers' Party of Korea (WPK) in Pyongyang
KCNA/REUTERS
09.05.2023.
u 14:26

Sjeverna Koreja je Rusiju podržala i u proglašenju aneksije dijelova Ukrajine, za razliku od ostatka članica UN-a koja je ovaj čin osudila kao nezakonit

Kim Jong-un, sjevernokorejski vođa, poslao je pismo predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je izrazio svoje tople želje i nadanja kako će Rusija "pobijediti" u svojoj borbi protiv "imperijalista", objavila je državna novinska agencija KCN. Izjave se odnose na rat Rusije s Ukrajinom. Smatra se da su neke od poruka bile upućene i SAD-u.

Nakon što je podržala Moskvu, Rusija i Sjeverna Koreja izgradile su vrlo blizak odnos. Osim u ratu, Sjeverna Koreja je Rusiju podržala i u proglašenju aneksije dijelova Ukrajine, za razliku od ostatka članica UN-a koja je ovaj čin osudila kao nezakonit.

"Šaljemo tople želje Vama, ruskoj vojsci i ruskome narodu u vašoj svetoj borbi za očuvanje svjetskog mira", citat je kojim je Kim Joung-un započeo svoje pismo Putinu. Osim želja, uputio je i čestitke povodom Dana pobjede kojim slavi poraz nacističke Njemačke 1945., dodavši da će Rusija nastaviti štititi svoju "autonomiju" i "stabilnost regije" prenosi Index.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije