Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEVERNA KOREJA

Kim Jong Un ponovno se hvali oružjem: Testirali 'super velike' raketne bacače

North Korean leader Kim Jong Un guides a training of the fire division
Foto: KCNA/REUTERS
1/16
19.03.2024.
u 06:49

Kim je pozvao na modernizaciju i povećanje topničkih snaga, ističući "strateške zadaće" raketnih bacača od 600 mm kao središnjeg udarnog sredstva u ratnim pripremama

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nadgledao je vježbe gađanja topničkih jedinica u zapadnoj regiji, a u vježbama su sudjelovali i "novoopremljeni super veliki" višecijevni raketni bacači, objavio je u utorak državni medij KCNA. Vježbe su uslijedile dan nakon što su Južna Koreja i Japan izvijestili da je Sjeverna Koreja lansirala nekoliko balističkih projektila kratkog dometa u more, što je bio prvi takav test u otprilike dva mjeseca.

Kim je u ponedjeljak nadgledao vježbe koje su imale za cilj testiranje "pravih ratnih sposobnosti" višecijevnih raketnih bacača kalibra 600 milimetara te poboljšanje borbenog morala i spremnosti, rekla je KCNA. Vježbe su također uključivale simulaciju zračne eksplozije granate "super velikog" višecijevnog raketnog bacača na unaprijed postavljenoj visini iznad cilja, dodaje se.

North Korean leader Kim Jong Un guides a training of the fire division
1/16

VEZANI ČLANCI: 

Vojnici su "u potpunosti pokazali svoje izvrsno topničko gađanje, brzu i temeljitu borbenu spremnost", navodi KCNA. Kim je pozvao na modernizaciju i povećanje topničkih snaga, ističući "strateške zadaće" raketnih bacača od 600 mm kao središnjeg udarnog sredstva u ratnim pripremama.

"Razorna ofenzivna sredstva koja posjeduje naša vojska trebala bi temeljitije ispunjavati svoje misije blokiranja i suzbijanja mogućnosti rata uz stalnu savršenu spremnost da se sruši kapital neprijatelja i struktura njegovih vojnih snaga", rekao je Kim vojnicima, prema KCNA.

Ključne riječi

Komentara 3

MO
morpheous
09:14 19.03.2024.

Milanovićevi prijatelji Rusija i Sjeverna Koreja!

ZO
zoranlelic
07:38 19.03.2024.

Ovo je direktna posljedica "taktike" FAB bombi. Naravno, ubrzo ćemo ovo gledati u Ukrajini. Uz napomenu da su sve svjetske agencije juče objavile da su Huti u posljednja dva dana testirali hipersonično oružje. Glasnogovornik istih najavio je nastavak testiranja na izraelskom tlu.

Avatar CUBE
CUBE
11:01 19.03.2024.

Napravljen je pomak od prošlog lansiranja jer rakete nisu pale odmah u zaljevu već na otvorenom moru, no daleko je Amerilka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije