Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napao ga na semaforu

Kiki Stojanović osumnjičen za pokušaj ubojstva Lea Paurevića

'07.06.2010. ,Split,Hrvatska - U pucnjavi na Poljudu ozlijedjen Leo Paurevic zastitar koji lezi u bolnici, ozlijedjen je s tri metka u ruku Photo:Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/PIXSELL
18.01.2013.
u 15:42

Stojanoviću, koji je policiji dobro poznati, predložen je istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela

Splitska policija otkrila je tko je prije dvije i pol godine pokušao ubiti Lea Paurevića (41), bivšeg policajca i redara. Priveli su Kristijana Kikija Stojanovića (32), protiv kojega je DORH pokrenuo istragu zbog pokušaja ubojstva. Predložen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela, s obzirom da je osuđivan zbog kaznenih djela s elementima nasilja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 6. lipnja 2010. oko tri sata na ulici u Splitu Stojanović u vožnji motociklom prišao Paureviću, koji se nalazio u zaustavljenom vozilu  Jaguar, čekajući zeleno svjetlo na semaforu te u namjeri da ubije, prema njemu ispalio više hitaca iz pištolja nepoznate marke, koji je ilegalno posjedovao. Samim čudom Paurević je izbjegao smrt. Bacio se na zadnje sjedalo Jaguara. Dva metka pogodila su ga u ruku, jedan u rame. Stojanović je nakon toga ispalio još nekoliko hitaca u vjetrobransko staklo i pobjegao, a policija je naknadno pronašla zapaljen motocikl, koji je bio ukraden.

Stojanović, koji je policiji jako dobro poznat, negira djelo. Već je odležao tri godine zatvora i to zbog pokušaja ubojstva 2001. godine. U restoranu Pimpinella pokušao je ubiti splitskog ugostitelja Gorana Matijevića Surlu. Sasuo mu je pet metaka u prsa, spasili su ga liječnici. U lipnju 2007. osuđen je na pet godina zatvora zbog dilanja speeda i heroina. Vrhovni mu je sud smanjio kaznu pa je izašao u ožujku 2010., nekoliko mjeseci prije neuspješnog atentata na Paurevića.

Nedavno je pušten iz zatvora gdje je proveo tri mjeseca zbog nasrtaja na vozača Twinga s kojim se sukobio u prometu sredinom 2011. Kada su ga policajci dovodili na ispitivanje istražnoj sutkinji u zgradu suda ušao je s pištoljem, a zatim ga sakrio u WC-u. On je završio u pritvoru, a pištolj je otkrila čistačica. U studenom prošle godine, dok je bio na izdržavanju kazne na Bilicama, nagutao se tableta i pao u komu. Spasili su ga liječnici.

Komentara 2

JA
jamanuša
17:45 18.01.2013.

gospe moja kakav je ovaj mazlun izabrao ili naslijedio. za ovakva zlodjela ja bi dobio barem 25 godina pržuna- važan je pedigre.

AN
Antiša
06:34 19.01.2013.

Zdravstvo bi uštedjelo kad ne bi spašavalo ovakve. Čime je on to zaslužio? Nije dao lipu za zdravstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije