Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proglašen pobjednik

Kia Rio 
hrvatski je automobil 2012. godine

kia rio (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
20.12.2011.
u 11:55

Drugo je mjesto pripalo Volkswagenovu modelu Up!, dok je trećeplasirani Ford Focus. U finalu su bili još i Chevrolet Orlando, Peugeot 508 i Toyota Yaris

Titula Hrvatski automobil 2012. godine pripala je modelu Kia Rio. Rio se za prvo mjesto u izboru HR auto 2012. i za prestižan Zlatni volan izborio dobivši 83 boda. Toliko su mu, naime, dodijelili članovi novinarskog žirija, koji djeluje pri Zboru automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva. Drugo je mjesto, sa 66 bodova, pripalo Volkswagenovom modelu Up!, dok je trećeplasirani Ford Focus dobio 63 boda.

Uz ta tri modela, u finalu su još bili Chevrolet Orlando, Peugeot 508 i Toyota Yaris. Dodjela priznanja održana je u restoranu Fellini u Zagrebu, a glasovanju žirija prethodio je završni okršaj šest finalista, odnosno usporedno testiranje tih modela na Oryxovu poligonu sigurne vožnje u Mičevcu. To je testiranje, naime, članovima žirija olakšalo odluku. Novinarski žiri tvore predstavnici deset najutjecajnijih medija.

Uz Večernji list i 24 sata, tu su još Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Glas Slavonije, Auto klub, Auto Bild, Auto motor i sport, Auto moto magazin, Net.hr. Odluka nije bila laka, no članovi žirija u konačnici su najboljim ocijenili "paket" atraktivnog izgleda, dobrih voznih osobina, kvalitete, bogate sigurnosne opreme i poštene cijene koji nudi Kia Rio.

Ključne riječi

Komentara 2

GI
giglibigli
09:45 01.01.2012.

izvana je lijep ali ...

GI
giglibigli
22:20 29.12.2011.

unutra je ružan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije