Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbili barikade

Kfor rastjerao srpske prosvjednike s barikade kod prijelaza Jarinje

jarinje, kosovo
Reuters/Pixsell
30.09.2011.
u 20:05

Kfor je nakon razbijanja barikade izašao još 500 metara prema Lešku i razvukao žicu, a Srbi su se počeli okupljati, ne dozvoljavajući eventualno daljnje napredovanje njemačkih vojnika i gradeći novu barikadu.

BEOGRAD - Vojnici njemačkog kontingenta Kfora razbili su danas popodne buldožerima srpsku barikadu na cesti između graničnog prijelaza Jarinje i Leška, a akciju je osiguravalo nekoliko desetina teško naoružanih vojnika, javljaju mediji u Srbiji i dodaju kako su "Srbi, čuvari barikade, mirno se povukli nazad, tako da nije bilo upotrebe sile od strane vojnika".

Kfor je nakon razbijanja barikade izašao još 500 metara prema Lešku i razvukao žicu, javljaju srpski reporteri s mjesta događaja, a Srbi su se počeli okupljati, ne dozvoljavajući eventualno daljnje napredovanje njemačkih vojnika i gradeći novu barikadu. Akcija je tako munjevito provedena, svjedoče očevidci, da su novinari ruske televizije između dvije barikade ostavili svoj automobil i pješice pobjegli, ali im sada, navodno, Kfor ne dozvoljava da odvezu automobil.

Predstavnik UNMIK-a je rekao kako je „barikada sada uklonjena i ukoliko građani budu išli tim putem mirno i prijateljski nastrojeni, mogu prijeći preko prijelaza". Dodao je da se na prijelazu Jarinje nalaze carinici Eulexa, dok je, javljaju mediji u Srbiji, izbjegao odgovoriti na pitanje nalaze li se na prijelazu i kosovski carinici zbog kojih Srbi na sjeveru Kosova i postavljaju barikade.

Ključne riječi

Komentara 467

ST
standup
22:40 30.09.2011.

..\"niko nesme da bije, serbski narod\"...-:))

OB
-obrisani-
23:34 30.09.2011.

30.09.2011. u 23:30h ____ a kaj te muči njofra?

OB
-obrisani-
20:54 30.09.2011.

Deset Nemaca a Milentije i sto drugara sami ko prst :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije