Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspad sistema

Keruma istražuju zbog poslovanja Grada, a Nevenku zbog duga tvrtke

'18.07.2012., Split - 32. sjednica Gradskoga vijeca.  Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
31.10.2012.
u 08:20


Splitski šef ne razgovara sa zamjenicom Anđelkom Visković

Za splitskog gradonačelnika Željka Keruma i njegovu sestru Nevenku Bečić kola su zaista krenula nizbrdo. Oboje saborskih zastupnika našlo se na meti Državnog odvjetništva. Službenu potvrdu nismo dobili, ali istražitelji su zainteresirani za Željka Keruma zbog poslovanja Grada Splita, a za njegovu sestru zbog tvrtke Kerum d.o.o. čija je bila dugogodišnja direktorica.

Istraga protiv Nevenke Bečić vodi se zbog prijave vjerovnika koji su nakon prebacivanja poslovanja na novoosnovanu tvrtku Kerum trgovina ostali kratkih rukava. Prijavili su je za prijevaru u gospodarskom poslovanju. Navodno potražuju 62 milijuna kuna.

Prebacila i kćer

Nevenka više nije direktorica, čak je i kćer Daliborku iz Keruma d.d. prebacila u gradski Vodovod i kanalizaciju. Keruma će do stečaja dovesti najstariji brat Jure Kerum. Tvrtka je 64 dana u blokadi, a svi su dućani prodani.

Željka Keruma Općinsko državno odvjetništvo istražuje jer je kao splitski gradonačelnik, odnosno odgovorna osoba u Gradu, potpisao odluku da se namjenska sredstva za sanaciju deponija otpada Karepovac potroše za drugu svrhu. Riječ je navodno o 61 milijunu kuna.

– Istražitelji su u Banovini gotovo svakodnevno i zanima ih sve što mi radimo. Kao i nebrojeno puta dosad dali smo im svu dokumentaciju. Uvjeravam vas da ni jedna kuna nije potrošena mimo zakona i propisa, a kamoli da je nestala – izjavio je dogradonačelnik Jure Šundov.

Opovrgava glasine da i u HGS-u sve puca po šavovima i da će se prikloniti HDZ-u.

– Neću napraviti ništa što ne odluči vrh moje stranke i njezin predsjednik Željko Kerum. Ja sam vojnik i ne mijenjam odoru! – kaže Šundov.

Vidi se u politici

Međutim, Kerumova zamjenica Anđelka Visković jučer je priznala da odnosi nisu idilični. S gradonačelnikom uopće ne kontaktira. Zasmetalo mu je, kako kaže, što je podržala Brbića u Hajduku i Bilića u HNK. Kerum ju je javno optužio da se priklonila oporbi, odnosno SDP-u, a A. Visković, koja kaže da sebe i dalje vidi u politici, nije htjela odgovoriti kako će i kamo dalje.

Neslužbeno doznajemo da su odnosi između nje i Keruma do te mjere zahladnjeli da uopće ne razgovaraju. Kada joj nešto ima poručiti, Kerum to čini preko svog vjernog vojnika Šundova.

Komentara 24

SA
saad
08:39 31.10.2012.

Koliko se sjecam i Buljubasic je bio vojnik stranke.

TM
trade_mark
08:46 31.10.2012.

isstenedo, a šta će bit sa fani? oće ić na socijalno??

SO
sotokuco
08:39 31.10.2012.

Kako sve ovo ide, još malo, na njihovoj meti će mo biti svi mi koji dajemo svoje komentare, a koji ne idu u prilog bilo kojim trenutnim vlastima u RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije