Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijava

Kerum prekršio Zakon o sukobu interesa

\'22.10.2010., Lora, Split - Splitski gradonacelnik Zeljko Kerum postao je predsjednik foruma Jadransko jonskih asocijacija. Photo: Nino Strmotic/PIXSELL\'
Nino Strmotić/Pixsell
02.02.2011.
u 17:21

Splitski gradonačelnik prvo je zaradio opomenu jer je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa, a potom je Povjerenstvo prijavu odlučilo dodatno proširiti i to s još tri slučaja

Gradonačelnik Splita Željko Kerum bio je glavna zvijezda saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Prvo je zaradio opomenu jer je prekršio Zakon o sprečavanju sukoba interesa jer se nije očitovao na prijavu novinara Slobodne Dalmacije Vladimira Matijanića, koji ga je prijavio za sukob interesa jer je unatoč funkciji gradonačelnika često govorio o poslovnim planovima svojih trgovačkih društava. A potom je Povjerenstvo prijavu protiv Keruma odlučilo dodatno proširiti. I to s još tri slučaja.

Sumnjivi su im razlozi zbog kojih je Kerum potpisao prenamjenu dijela zemljišta u predgrađu Dujmovači iz javnog dobra u građevinsko zemljište, a na kojem njegova tvrtka Koteks sada planira izgraditi novi trgovački centar Keri. Povjerenstvo također traži od Keruma da se očituje i o navodima da je Grad Split platio izradu geodetske podloge za ugostiteljski objekt koji u park-šumi Marjan planira graditi njegova nevjenčana supruga Fani Horvat te o navodima da je svom nećaku, 24-godišnjem Igoru Sapunaru dodijelio gradnju stanova za splitske podstanare.

Kerum ima još 15 dana da se očituje o svim ovim slučajevima. Svu potrebnu dokumentaciju Povjerenstvo će također zatražiti i od nadležnih organa, odnosno od splitske gradske uprave.

Ključne riječi

Komentara 29

AL
alapača
10:38 03.02.2011.

kerumče je stalno i cijelo vrijeme u sukobu interesa, a u našoj pravnoj državi nikako da odseli u ćuzu.

MA
marini
17:51 02.02.2011.

di ste ogorjani branite gazdu

DU
Deleted user
09:47 03.02.2011.

Kerum prekrsio zakon....Ma dajte molim Vas. Ma gdje bi on to. Pa njega su Splicani izabrali i on to postuje i ne krsi zakon. Pa nije on tamo neka baba Manda da ne izdaje racune na prodane pome ili tamo neki ribar Mate sto ne zna latinski a lovi ribu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije