Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam SASO

Kerum: Poduzetnici u Hrvatskoj mogu završiti u zatvoru ili se ubiti

'02.02.2011., Split - Zeljko Kerum davao izjave nakon jucerasnje emisije u kojoj je gostovao.Tema emisije je bila gradnja na Marjanu, a  Kerum je prosvjede protiv njega prozvao medijskim lincom i bojk
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
19.10.2011.
u 11:06

– U medijima nas se predstavlja kao tajkune, kao one koji su se obogatili preko noći – kaže Kerum

– Mi poduzetnici u Hrvatskoj uz ovakve zakone imamo samo dvije opcije: ili ćemo završiti u zatvoru ili ćemo se ubiti – poručio je splitski gradonačelnik Željko Kerum na otvaranju 16. međunarodnog sajma SASO u Splitu.

Govoreći o problemima poduzetnika kojih je, tvrdi, zbog represije i svakodnevnih kontrola sve manje, Kerum je kazao da je većina ljudi u ovoj državi ugrožena, dodavši kako jedino nisu ugroženi političari, oni u institucijama i donekle oni u kulturi koji kritiziraju poduzetnike.

– U medijima nas se predstavlja kao tajkune, kao one koji su se obogatili preko noći, a ne pišu da 23 godine dajem plaću, da nismo koristili stimulacije... Predstavljaju nas kao građane drugog reda, a 95 posto poduzetnika bi za 0 kuna sve dalo samo da nemaju više nikakvih obveza – kazao je Kerum podsjećajući na stihove pjesme "Sve nas je manje".

Istaknuo je i da bi HUP i HGK morali stati iza poduzetnika, isto kao i radnici koji više vjeruju medijima nego poduzetnicima.

– Kod nas je kontrola 365 dana u godini, dok se političari samo šepure, šetaju i pričaju. Na našim su leđima i banke i porezi – zaključio je Kerum.

Sajam SASO službeno je otvorio župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader.

Kerum je na sajmu najavio da će se u predizbornu utrku upustiti sam, odnosno kako neće biti ništa od koalicije Kerum – Jambo.

Ključne riječi

Komentara 47

NE
neverane
14:18 19.10.2011.

Pojam poduzetnika u Hrvatskoj je sasvim oprečan pojmu poduzetnika u razvijenim europskim državama.

AB
al bundy
11:48 19.10.2011.

ima i treca...platis sve sto moras u drzavi (ukljucivo i \"humanitarne i dobrovoljne donacije\" ), nadjes zemlju gdje te hoce i odes..i post

UD
udrimuski
12:03 19.10.2011.

a čuj, bar imaš izbora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije