Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prodaje nekretnine

Kerum: Nisam u problemima, samo preslagujem poslovanje

kerum
Ivo Čagalj/Pixsell
21.04.2012.
u 14:00

Kao mogući kupac Kerumova hotela ''Marjan'' spominje se nesuđeni kupac triju brodogradilišta Danko Končar.

- Istina je, prodajem hotel Marjan! Žao mi je, išao sam u posao sa srcem i dušom, uložio ogromne novce, ali moram! - potvrdio nam je splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum. Međutim, suprotno špekulacijama po Splitu, gdje se već neko vrijeme sve glasnije govori da Kerum prodaje trgovine, on to demantira.

- Prodajem hotel Marjan. Zanemario sam svoj osnovni biznis, trgovinu. Trgovačka firma Kerum je sve to napravila i uložene novce želim vratiti – kaže Željko Kerum.

Hotel Marjan Hilton, perjanica je njegovog poslovnog cartsva, u koju je uložio silan novac, oko 113 milijuna eura. Kerum tvrdi, neće biti prodan ispod te cijene. Nije želio potvrditi da će ga prodati poduzetniku Danku Končaru koji je prije nekog vremena došao vidjeti hotel.

- Imamo više ozbiljnih ponuđača, preko deset. Projekt je vrhunski, normalno je da zainteresiranih ima, ali još nismo izabrali kupca – tvrdi Kerum.

Kerum je, gostujući u subotu na HTV-ovom Dnevniku 3, rekao kako je hotel Marjan "grandiozan projekt", jedan od najvećih Europi i svakako najveći u regiji.

- Drago mi je što sam sudjelova' u ovom projektu i što ću biti obilježen kao investitor koji ga je radio - rekao je, naglasivši i kako je grehota što se ne spominje kako je tijekom sedam godina koje su prošle nakon što je kupio hotel redovito isplaćivao njegove zaposlenike, iako oni zapravo ništa nisu radili.

Slobodna Dalmacija doznaje i da Hypo Banka od Keruma potražuje povrat duga od 40 milijuna eura kredita za obnovu i rekonstrukciju ''Marjana'' kao i da odbija reprogramiranje duga. Kerum je navodno pomoć potražio u drugim bankama, ali bezuspješno. Stoga je prodaja nekretnina posljednje preostalo rješenje za aktualnog splitskog gradonačelnika.

No, Kerum je u HTV-ovom Dnevniku opovrgnuo da je u dugovima: 

- Nisam u problemima, nego samo preslagujem poslovanje. Nema nikakvih dugova koji su dospjeli na plaćanje. Trgovinu sigurno ne prodajem jer je vrlo uspješna, druge nekretnine sam ponudio na prodaju i ako ne dobijem 100, nego 60 posto vrijednosti i to mi je u redu - rekao je Kerum. 

Komentara 23

HA
Hatikvah
14:39 21.04.2012.

Ne prodaje samo Marjan hotel i trgovine, već prodaje sve što mu se prodati daje. Od Marjana, glavne Kerum trgovine u Jokeru do Periske (bivše matičarnice) u kojoj su se već male trgovine kojima je iznajmljivao prostor počeli seliti i prazniti pa čak i do jahte. Sve u svemu kraj jednog carstva koji odlazi onako kako je i došao s \"vragom\". :))

BA
barbaizamerike
15:05 21.04.2012.

u citavome svitu u jos uvik padaju cjene hotela zgrada kuca stanova zemljista itd a strucnjaci prdvidaju jos veci pad zbog ove ekonomske globalne krize a kerum to zna pa se hoce rijesiti hotela

Avatar tkozna
tkozna
14:22 21.04.2012.

To se zove svjetlost na kraju tunela,ha h aah hhahhhahaahhhhaaaa haa ha haa. A bilo je tako lijepo, bio je lijepi sunčan dan i onda je doslo njih 200 možda i manje uzeše i nepitaše mogu li i sada svii tražimo i očekujemo neko svejtlo na kraju tunela. Trebalo je ovo bolje završiti, privatizacija privrede i banaka, privatizacija državne imovine i sadašnja privatizacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije