Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marasović vs. gradonačelnik:

Kerum je lažac, novo je rodilište završeno, neka podnese ostavku

kerum
screenshot HTV
21.09.2009.
u 18:23

Kerumov TV istup u kojemu je rekao da Srbi moraju znati gdje im je mjesto izazvao je oštre reakcije. Pučki pravobranitelj Jurica Malčić bio je nedostupan, ali reagirao je saborski zastupnik Damir Kajin.

Nakon što je gradonačelnik Željko Kerum najavio da će njegova sestra Nevenka Bečić biti predsjednica Gradskog vijeća, danas je Luka Podrug (HČSP) izjavio da će ga on podržati te da Kerum ima sigurnu većinu u Gradskom vijeću, a time i stabilnu vlast. Prema Podrugovim riječima, gradonačelnika će podržati i pravaš Luka Roguljić te nezavisni vijećnici Ljubica Vrdoljak, Nikola Grabić i Milica Cipci. Šuška se kako će i jedan od četiri hadezeovca glasovati za Keruma.

Imat će "15 ruku"

– Željko Kerum imat će 15, moguće čak i 16 vijećnika, a sasvim je legitimno i zakonito da predsjednik Gradskog vijeća bude s Kerumove liste – veli Podrug i dodaje kako je nemoralno da HDZ, koji je u oporbi i ima samo četiri vijećnika, drži mjesto čelnika Gradskoga vijeća. Da je na Kerumovu mjestu, on bi hitno sazvao sjednicu Gradskog vijeća i smijenio njegova predsjednika Tomislava Goju.

Potez šefa splitskog HDZ-a Dujomira Marasovića kojim je “raskinuo” koaliciju s Kerumom osnovavši samostalni Klub vijećnika HDZ-a, premda Kerum i njegov dogradonačelnik Jure Šundov tvrde da koalicije nikada nije bilo i da ništa s HDZ-om nisu potpisali, mnogi smatraju neozbiljnim.

Zanimljivo je da ta koalicija dobro funkcionira na razini Županije, dok se u Gradu svađaju. No, svjedoci smo kako se Kerum i Marasović gotovo svakodnevno “časte” uvredama i niskim udarcima.

Ljutit zbog prozivki

– To je laž, nije točno da rodilište nije završeno te da nema ni stropa, ni poda, ni klime. Neka Kerum podnese ostavku – najnovija je poruka ljutitog Marasovića, kojega je Kerum prozvao zbog rodilišta tvrdeći da pristupnu cestu želi radi privatnih interesa.

A Kerumov TV istup u kojemu je rekao da Srbi moraju znati gdje im je mjesto izazvao je oštre reakcije. Pučki pravobranitelj Jurica Malčić bio je nedostupan, ali reagirao je saborski zastupnik Damir Kajin. – Keruma treba razriješiti s funkcije zato što je rasist, iako je zakonito izabran za gradonačelnika. On kao rasist ne može biti zastupnik ni gradonačelnik, a to što u javnosti govori kazneno je djelo pa pravna država mora reagirati – rekao je Kajin.

Ključne riječi

Komentara 30

BT
bili-tartuf
22:43 21.09.2009.

daboljube,..pa ni cóvik nis´..slabega reka, ..jedino da su 70% slavih novinara yugosloljubci,...a cá ni reka istinu ??...cému tvoj gnjev ??

OB
-obrisani-
09:08 22.09.2009.

Kada osmi sekretar SKOJA Damir Kajin nekog napadne u medijima onda će na napadnutog sigurno biti podignuta hajka koju u kojoj će se pojaviti “crveno plemstvo“ koje se još nada povratku na vlast i uspostavljanju svog starog, bolesnog, represivnog sistema vlasti.

BT
bili-tartuf
22:46 21.09.2009.

eko, vidis´..daboljube po temu tvojemu \"kjlikanju\"..vidin da ne volis´Istinu !!..-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije