Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kukavički zločin'

Kerry: Ovo nije ponašanje vlade koja ništa ne skriva

John Kerry (1)
REUTERS/Pixsell
26.08.2013.
u 23:46

Američki državni tajnik John Kerry nazvao je upotrebu kemijskog oružja 'moralnom opscenošću' te je rekao kako to nije ponašanje vlade koja ništa ne skriva

UN-ovi stručnjaci danas su uspjeli pregledati područje u blizini glavnog grada Damaska, gdje se dogodio navodni napad kemijskim oružjem. Inspektori UN-a pregledavali su područje u pratnji liječnika, kako se može vidjeti na snimkama koje su sirijski aktivisti objavili na društvenim mrežama. Tim inspektora izvijestio je kako su imali \'vrlo produktivan\' dan kao i da će nastaviti sutra, nakon što prouče rezultate današnje istrage. Vlada i snage opozicije međusobno se optužuju za upotrebu kemijskog otrova prilikom čega je umrlo 1.300 ljudi.

Američki državni tajnik John Kerry nazvao je upotrebu kemijskog oružja \'moralnom opscenošću\' te je rekao kako to nije ponašanje vlade koja ništa ne skriva, javlja CNN. Kerry je rekao i kako Sirija \'sistematski uništava dokaze\' prošlotjednog napada nastavljajući granatirati to područje, kao i da napad na UN-ovu ekipu samo i dalje umanjuje kredibilitet režima. U jednom od najžešćih govora američke administracije Kerry je optužio sirijsku vladu za cinično zataškavanje upotrebe kemijskog oružja što je nazvao \'kukavičkim zločinom\", piše The New York Times. Dodao je i kako se Bijela kuća približava vojnom odgovoru Siriji uz konzultacije sa saveznicima SAD-a.

>> Assad prijeti: Ako zapucate, požalit ćete kao u Vijetnamu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije