Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin kod čakovca

Kći se spasila jer nije htjela s ocem proslaviti Novu godinu

čakovec tragedija (1)
Foto: Facebook
1/4
01.01.2013.
u 16:40

Obješenog muškarca i dijete pronašao je jedan od 250 mještana na tom rijetko naseljenom području

“J...š takav rođendan kad sam moraš piti”. Posljednja je to rečenica koju je M. Š. (25) ostavio na svojoj Facebook-stranici. Bilo je to 21. prosinca. Deset dana poslije, u štaglju iza kuće, objesio je svog dvogodišnjeg sina, a potom je i sebi stavio uže oko vrata i presudio si. Stravičan događaj šokirao je na Silvestrovo cijelu Hrvatsku. U ponedjeljak u 16.35 sati Policijska uprava međimurska dobila je dojavu da su u mjestu pokraj Čakovca u štaglju pronađeni obješeni muškarac i dijete.

– Okolnosti koje su prethodile nemilom događaju još se utvrđuju, ali sve upućuje na to da se radi o bračnim nesuglasicama – kazao je glasnogovornik PU međimurske Zdravko Kolarić. Kakve su to bračne nesuglasice M. Š. i tri godine mlađe supruge, rodom Ukrajinke iz Dnjepropetrovskog, mogle dovesti do tog čina, može se samo nagađati. Njihova poznanica kaže da su se vjenčali mladi. Njemu je bilo 20, njoj 17 godina. Živjeli su kao podstanari. Znali su se prepirati zbog novca jer on nije imao stalan posao. Imali su dvoje djece, sina i kćer kojoj su četiri godine.

Tijela našao mještanin

Do prije tri tjedna živjeli su kod njega u mjestu pokraj Čakovca gdje su imali i prebivalište. Prema još neslužbenim informacijama, posljednjih dana, a možda i sva ta tri tjedna, nisu živjeli zajedno. Ona je s djecom bila kod svojih, a on je živio u Čakovcu. Posjećivao je djecu. Posljednjeg dana 2012. trebala je i kći ići k njemu, M. Š. ju je htio povesti, no ona je željela ostati s majkom. Tako si je vjerojatno spasila život. M. Š. i dvogodišnjeg sina prijatelj je dovezao njegovim roditeljima. Ništa nije dalo naslutiti tragediju. Do štaglja u kojem se zločin dogodio vodi strma staza. Betonski objekt djeluje napušteno, kao da se više ne koristi. Izaziva jezu. Na prozorima sada gore dva lampaša. Obješenog muškarca i dijete pronašao je jedan od 250 mještana na tom rijetko naseljenom području.

– U šoku smo svi! Još drhtim. Što ga je navelo na taj čin, ne znam – kazao nam je jedan od susjeda. I u selu smatraju da su bračne razmirice uzrok nesreći. Jedna od prijateljica ožalošćene supruge i majke rekla je da je ona ujutro na Staru godinu rekla M. Š. da će zatražiti razvod braka. U subotu je na Facebooku objavio fotografiju na kojoj su supruga i on te ju je postavio kao sliku profila. Objavio je 22. prosinca i fotografije s rođendana. Jučer se oglasio i brat nesretne majke i supruge.

“Kako se samo usudio?”

– Zauvijek ću pamtiti svog nećaka. A to što je M. učinio, nikad neću razumjeti, kako se usudio dići ruku na svog sina koji mu nije umio reći ni jednu riječ, iako je počeo shvaćati što mu se govorilo... Ne mogu ne misliti na nećaka, a da se ne sjetim njegova osmijeha. Na žalost, više nikada nećemo imati sretno iščekivanje Nove godine. Samo želim malom nećaku da mu duša bude spokojna i njegov vječni san miran. Počivali u miru – napisao je u komentaru šogor. Policija pokušava doznati je li M. Š. možda najavio na što se sprema. U selu Slakovcu u blizini Čakovca 2006. Mladen Mesarić (27) ubio je nevjenčanu suprugu Moniku Tomašić (24) i njihovu 18-mjesečnu kćer. Nakon toga je i sebi presudio.

>>Tragedija kod Čakovca: Otac (25) objesio dvogodišnje dijete pa sebe

Komentara 22

MA
main5
12:16 04.01.2013.

danas iz jutarnjega ""Nesrazmjer između broja odraslih muškaraca i žena dovodi do toga da muškarci više nisu u stanju naći partnerice i oženiti se, a nedostatak žena dovodi i do porasta nasilja prema ženama."" to sam ja objašnjavao prije mnogogo godina,naravno da su se mnogi smijali tada.

ND
nena.dobrica
17:03 01.01.2013.

jadno djete sta je ono onako malo zgrjesilo ,a psihopate su svuda oko nas samo ne vodimo racuna o tome dok ne naprave neki zlocin

PA
pancake
23:21 03.01.2013.

main5 dečko se mogao preseliti nekamo nakon razvoda. gdje ima više žena. ili štogod. daj ga prestani opravdavati. sirota beba. :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije