Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA MILINA

Kažnjen šef policije: Godinama nezakonito primao božićnice, darove za djecu i regres, mora platiti 600 eura

Zagreb: Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost  o ilegalnim migracijama
Patrik Macek/PIXSELL
09.12.2023.
u 06:56

Ukupno je nezakonito dobio gotovo 3300 eura.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je ravnatelja policije Nikolu Milinu zbog primanja naknada na koje nije imao pravo. Utvrđen je sukob interesa, odnosno kršenje Zakona o sprječavanju sukoba interesa te je Milini izrečeno 600 eura novčane kazne i opomena. Dvije kazne dobio je jer od lani vrijedi novi zakon. 

U pitanju je odluka Povjerenstva o prijavi Sindikata policijskih službenika od prije nekoliko godina. Sindikat je tada prijavio glavnog ravnatelja zbog primanja naknada iz kolektivnog ugovora za policijske službenike, što, budući da je istovremeno i državni dužnosnik, ne smije, piše N1.

Sindikat je upozorio da Milina kao državni dužnosnik nema pravo na određene pogodnosti iz kolektivnog ugovora poput božićnice ili regresa, no kao policijski službenik to pravo ima. Zbog korištenja pogodnosti oba zakona, Sindikat policijskih službenika prijavio je Milinu i USKOK-u.

Sindikat je u prijavi naveo da si je glavni ravnatelj policije na ovaj način od 2017., kada je prvi puta imenovan, pribavio oko pola milijuna kuna imovinske koristi. Upozorili su i da je Milinina plaća veća od plaće premijera Andreja Plenkovića. Razlog su upravo prava koja ima kao policijski službenik. U međuvremenu je Milina dobio i drugi mandat na čelu hrvatske policije.

VEZANI ČLANCI:

Povjerenstvo je na kraju utvrdilo da je Milina punih sedam godina nezakonito primao božićnice, darove za djecu i regres. Lani je dobio i jubilarnu nagradu. Ukupno je nezakonito dobio gotovo 3300 eura. Cifru od pola milijuna kuna koju je spominjao sindikat, a riječ je osim naknada i o visokoj ravnateljskoj plaći, Povjerenstvo nije dokazalo.

VIDEO Policija dovodi Bad Blue Boyse na sud u Ateni

Komentara 14

RO
romobil
12:03 09.12.2023.

Nije ni čudo čiji je kadar i gdje je mogao zanat izučiti.

AL
alkemičar
14:41 09.12.2023.

Ovo je dobro, ukrades 3000 € u 2 god.na ime beneficija na koje nemas pravo al onda ne vratis taj iznos nego samo 600€ koje mozes platiti na 2 rate jer siromah ima malu placicu pa nema otkud vratiti i jos ne dobijes ni otkaz ni smhenu nego samo opomenu. Bas me zanima za koji ukradeni iznos se dobiva otkaz? Ili sto bi trebao uciniti da ga se odmah smjeni? Jer ako ovo nije za smjenu i kaznenu prijavu dorhu, ne znam sto je.

Avatar Striborski
Striborski
08:53 09.12.2023.

I dalje ostaje ravnatelj policije? Naravno. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije