Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utaja

Kazneno prijavljen jer nije platio najmanje 300.000 kuna poreza

Nekretnine
30.04.2010.
u 09:26

Prije 13 mjeseci kazneno su prijavljena dvojica Zadrana koja su od posredovanja u kupnji zemljišta u Istri 2006. zaradila čak 17,1 milijuna kuna.

ZADAR - Protiv 44-godišnjaka je jučer na Općinskome državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo utaje poreza. Sumnjiči ga se da je 25. rujna 2006. za pomaganje u poslovima posredovanja u pronalasku kupaca nekretnina na području Istre dobio iznos oko 535.000 eura što nije prijavio nadležnoj poreznoj upravi niti je platio porezne obveze. Time je oštetio Ministarstvo financija za najmanje 300.000 kuna.

Inače, taj 44-godišnjak treći je prijavljeni Zadranin za utaju poreza iz istoga slučaja trgovanja nekretninama u Istri, potvrđeno nam je u PU zadarskoj, koja je prije 13 mjeseci zbog utaje gotovo sedam milijuna kuna poreza kazneno prijavila umirovljene zadarske branitelje: 51-godišnjeg Želimira Morovića i vršnjaka mu Ivana Mataka. Odsjek gospodarskog kriminaliteta zadarske policije utvrdio je nakon višemjesečne obrade da su ova dvojica Zadrana posredovala u prodaji nekretnina na području Istre 2006. godine, ali da zarađenu proviziju od ukupno 17,1 milijuna kuna nisu prijavili Poreznoj upravi.

Istragom je utvrđeno kako je sama kupnja zemljišta u Istri bila zakonita te da su Morović i Matak zemlju zapravo kupovali za tvrtke Ilirija 2 i Ilirija 3 iza kojih navodno stoji nekretninski fond Coorporatie Emac Illyrian Land Fond (CEILF) iz Nizozemske. Taj fond spominjao se i pri kupnji 4,1 milijuna metara četvornih poljoprivrednog zemljišta na Pelješcu, kao i pri kupnji 1,5 milijuna metara četvornih poljoprivrednog zemljišta na području Vodnjana u Istri.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije