Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paravinja osuđen

Kazna je premala, ali obitelj je zadovoljna presudom

dragan paravinja (1)
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
19.10.2012.
u 11:15

Dragan Paravinja nije htio slušati obrazloženje presude i napustio je sudnicu tvrdeći da je njemu to namješten proces

– Maksimalna kazna premala je za ono što je Paravinja učinio, ali obitelj Bilić zadovoljna je presudom. Ovo su prihvatili kao činjenicu što se dogodilo te se sada nadaju da će se pronaći Antonijino tijelo – rekao je opunomoćenik obitelji odvjetnik Vinko Ljubičić.

>>Nogama ga je odgurivala, a on ju je stiskao oko vrata sve dok nije umrla 

Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović rekla je da će se žaliti na presudu jer su oni tražili oslobađanje.

Ponovila je da im je žao što je javnost bila isključena sa suđenja jer bi Paravinja i pred javnošću iznio "neke svoje argumente".

Sam Paravinja koji je na Županijskom sudu u Šibeniku osuđen na 40 godina zatvora za teško ubojstvo A. Bilić i pokušaj njezina silovanja te zbog pokušaja silovanja još jedne djevojke nije htio slušati obrazloženje presude i napustio je sudnicu tvrdeći da je njemu to namješten proces.

Obitelj Bilić istaknula je zahvalnost svima, a njihov odvjetnik rekao je da su i ostali članovi obitelji bili u Šibeniku no, da nisu mogli snage doći u sudnicu kao što je to učinila Antonijina sestra Ana. 

>>Paravinja je kriv po svim točkama optužnice! Osuđen na 40 godina!

Komentara 9

AR
arjavas
12:21 19.10.2012.

Ovakove ubojce zaslužile su smrtnu kaznu , ali pošto je ukinuta i ovo je dobro. Pronalazak kose i krvi u kamionu pokojjne dovoljan je dokaz za osuđujuću presudu. priče da su dokazi podmernuti priče su za malu djecu , osimim toga teško je za očekivati da bu priznal tako okrutno djelo . leš je mogao ostavit u dijelovima po BiH i Srbiji , i teško se može naći.

KA
karambita
12:36 19.10.2012.

Tvoj komentar na zalost ne drzi vodu...jedna vlas kose i kapljica krvi nisu relevantan dokaz da ju je ovaj mamlaz ubio....a to, ja MOZDA tijelo bacio negdje u BIH; ili Srbiju, je isto kao ona narodna, rekla-kazala....sud nije imao cvrst dokaz, Antonija nije pronadjena ni ziva ni mrtva, i ova presuda je sa pravne strane obican lapzus....na zalost, takove manijake zaista treba o prvo drvo, ali ovdje nema dokaza..jedno je revolt ljudi, osuda unaprijed, ali bez dokaza nista nije pravovaljano....na zalost, tako je u pravu, a u ovom slucaju su zakazale sve institucije, od policije do sudstva

KA
karambita
11:26 19.10.2012.

Zamislitee, osude ga na 40godina, a onda ce traziti les????? Pa gdje to ima jos, neshvatljivo.....ne branim nikoga, ali ovdje nesto smrdi....bez dokaza nekoga osuditi na toliku zatvorsku kaznu, a nikakav dokaz nemaju....ne razumijem...ovo je vise linc naroda, nego osuda suda.....sa pravne strane, totalan promasaj profesije sudca koji je donio takovu presudu....ali, da bi se zadovoljila javnost, i pod pritiskom, izgleda da nije bilo druge mogucnosti....a to nema veze sa zakonom ni sudom, to je vise "linc ulice"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije