Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žalbeni sud odlučio

Katolička crkva odgovorna je za zlodjela svojih svećenika

'02.06.2010., Kupres, BiH - U svecenickoj godini koju je proglasio Sveti Otac papa Benedikt XVI. dijecezanski i franjevacki svecenici okupili su se u crkvi Svete obitelji u Kupresu. Svecano misno slav
'Zvonimir Coric/VLM/PIXSELL'
12.07.2012.
u 13:53

Odvjetnici tužiteljice prvi su koji su od suda tražili da odluči je li "odnos biskupa i svećenika sličan radnom odnosu, odnosu šefa i zaposlenika"

Katolička crkva može se smatrati odgovornom za nedjela svojih svećenika, potvrdio je žalbeni sud u Portsmouthu.

Još prošle godine sud je presudio u korist žene koja je tvrdila da ju je kao dijete silovao jedan od sada već pokojnih svećenika biskupije, a žalbeni sud podržao je tu presudu koja će imati "veliku ulogu općeg značaja u odnosu na potraživanja od Katoličke crkve".

Glasnogovornik biskupije naglasio je da je ovaj slučaj zapravo bio slučaj o "temeljnim pravnim načelima", prenosi BBC.

Odvjetnici tužiteljice prvi su koji su od suda tražili da odluči je li "odnos biskupa i svećenika sličan radnom odnosu, odnosu šefa i zaposlenika".

Komentara 7

MA
marcellus
14:49 12.07.2012.

znači ako ja nekog silujem kriva je firma za koju radim?

LI
linalena
15:31 12.07.2012.

Čudno. Ako ja napravim zločin , odgovara firma u kojoj radim. Bez veze.

OB
-obrisani-
14:33 12.07.2012.

ak idemo ovim idiotizmom unda je i drzava hrvatska kriva kaj su neki napravili zlocine u hrvatskoj a srbi nisu za nikaj krivi pa ni za srebrenicu-pa onda idemo dalje ak ti djete napravi sranje a punoljetno je ti si kriv kaj je on to napraj jer je tvoj, ovo je zastarsujuce-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije