Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Timski rad
Povratak na članak

Katici život visio o niti, srce je čekala šest mjeseci

Prof. dr. Davor Miličić, predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila, gdje se i selekcioniraju bolesnici za presađivanje, ističe da je gospođa iz Vinkovaca novo srce na listi čekala šest mjeseci.

Komentari 6

JM
ja-ma
23:03 25.04.2010.

Mrzim transplantacije organa iako su plemenite zbog toga što prilikom njih kada jednom svane nekome drugome se definitivno smrkne,a malo ljudi uopće razmišlja o tome na taj način.

VL
TA
tania
23:08 25.04.2010.

glup komentar. Naravno da je organ prije toga bio u zivucem bicu.....i naravno da svi o tome razmisljaju, pogotovo osoba koja je dobila organ. Sto se tice transplantacije, zar je po tebi bolje da sve istrune u zemlji, umjesto da se spasi nekoliko zivota na taj nacin?

VL
MI
mirUsvijetu
23:26 25.04.2010.

ja-ma, teško je shvatiti poantu tvog komentara. Dati organe nakon smrti, bilo ranijom odlukom umrle osobe, ili odukom njegove obitelji, je najplemenitiji čin koji netko u takvom trenutku može napraviti. Ne čudim se onima koji zbog religijskih i sličnih razloga ne žele to napraviti, ali svaka čast onima koji to odluče...

VL
JM
ja-ma
04:17 26.04.2010.

Imam pravo reći što mislim i da naravo i kao medicinar i kao vjernik podržavam transplantaciju,no ne mogu ne pomisliti na onog sirotog 15-ogodišnjaka koji je poginuo i moj komentar je išao u tom smjeru jer uvod u svaku sretnu transplantaciju je nečija nesreća.A vi derite sa pokudama.Zato sam tu!

VL
TA
tania
08:08 26.04.2010.

pa ako hoces sazaljevati nekog, otvori crnu kroniku ili citaj osmrtnice. Ovo je odraz snage i plemenitosti i veliki je korak za rodbinu donijeti takvu odluku.

VL
MM
Mladen Miletić
12:04 26.04.2010.

Katici život visio o niti, srce je čekala šest mjeseci, a to je normalno najnormalnije na Balkanu. Zato smo uveli pametni sistem-ZAKON da nemoramo ni rodbinu pitati. Jel ako dotični nema kod sebe iskaznicu da nedaje svoje organe onda vadimoo oči srce bubrege jetru. Mi smo glavni donori u EU snabdjevamo cijelu EU sa svim time ali kada stigne napokon jednom nešto od njih onda je to senzacija i veselje...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.