Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažna dojava

Zbog Bozanićeve propovijedi javili da su postavili bombu u katedralu

katedrala policija (1)
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
Autori: luc, Darko Pavičić
10.09.2012.
u 12:28

To je suludo! To nema veze s nama. Policija će sigurno pronaći tko je to lažno poslao u naše ime jer danas nije tome teško ući u trag, rekli su nam u Udruzi građana za zaštitu ljudskih prava "David"

Zagrebačka katedrala satima je bila puna policijskih službenika koji su je pretraživali zbog dojave o bombi. Policija je nakon provjere potvrdila da je dojava o bombi bila lažna. Kako ekskluzivno doznaje Večernji list, prijetnja je stigla u e-mailu upućenom glavnom uredniku Glasa Koncila Ivanu Mikleniću.

Mikleniću je poručeno da će letjeti u zrak te kako je bomba postavljena u, kako je napisano, "katesrali". IKA piše da je u redakciju Glasa Koncila danas u 10.41 sati stigao prijeteći e-mail s adrese udruga@udruga-david.hr. U poruci, kako doznajemo, piše: Zbog jučerašnjeg SRANJA vašeg kardinala postavili smo bombu u zagrebačku katesralu!  Letjet ćete u zrak, bando klerofašistička!

>>Bozanić: Opet će mi prigovarati da se miješam u politiku

Udruga David: To nema veze s nama!

– To je suludo! To nema veze s nama. Policija će sigurno pronaći tko je to lažno poslao u naše ime jer danas nije tome teško ući u trag – rekli su nam u Udruzi građana za zaštitu ljudskih prava "David", čija je službena e-mail  adresa doista različita od one lažirane s koje je stigao e-mail na adresu glavnog urednika Glasa Koncila.

– To nije naš stil. Mi smo noćas poslali jedno priopćenje. Nismo protiv Katoličke crkve, nego želimo da se poštuje Ustav RH i zakoni te reagiramo na pojave za koje mislimo da smetaju u jednom demokratskom društvu – kažu u Davidu dodajući da su često sami na udaru hakera i da im ruše stranice te šalju prijeteće mejlove tzv. veliki vjernici.

Katedrala je bila puna policije, odnosno specijalaca koji su je pretraživali. Svi svećenici i časne sestre, koji su bili u katedrali, ostali su u njoj. 

– Vjerujemo da je riječ o provokaciji i da je dojava bila lažna. Ali neka se sve dobro provjeri – rekli su nam iz katedrale u telefonskom razgovoru. 

Komentara 511

HA
HAJDUK
14:44 10.09.2012.

Dragi Soho, ako je 25000 jučer u Mariji Bistrici malo, onda nek tako bude uvijek. Kad netko od tvojih ideologa skupi i upola tu brojku (može i TBF pomoć) onda se javi i likuj. Dotad nazad u mišju rupu!

OB
-obrisani-
14:45 10.09.2012.

čim ugledate četnike, neprijatelje države Hrvatske, odmah molim iz bilo kojeg razloga kliknuti na prijavak.manje ih je i tako ćemo ih eliminirati od spamanja i "rušenja" Hrvatske

OB
-obrisani-
14:42 10.09.2012.

. ...Ribnik...smiri se, . Dodik te nece pojesti...i on cijeni udbaske metode prikupljanja lazi o drugim komentatorima...!! --------------------- .10.09.2012. u 14:40h kamocemo je napisao/la:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije