Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavka

Katarina Ott više ne želi savjetovati Ivu Josipovića

katarina ott
Žarko Bašić/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
09.03.2013.
u 17:00

Ravnateljica Instituta za javne financije odbila je otkriti razloge zbog kojih je donijela takvu odluku, a njezini kolege šute

Katarina Ott, ravnateljica zagrebačkog Instituta za javne financije, podnijela je ostavku na članstvo u Savjetu za gospodarstvo predsjednika Republike Ive Josipovića. U pisanom odgovoru na Večernjakov upit Katarina Ott potvrdila je da više nije članica Josipovićeva vijeća, odbivši otkriti razloge zbog kojih je donijela takvu odluku. O odlasku ugledne ekonomske stručnjakinje iz Josipovićeva savjetodavnog tima iz Ureda predsjednika poručili su samo da je Katarina Ott svoju ostavku predsjedniku podnijela u pismu upućenom još prije šest mjeseci, obrazloživši je osobnim razlozima.

Ipak, na službenoj internetskoj stranici Katarina Ott još je uvijek navedena kao član Savjeta za gospodarstvo. Predsjednik Savjeta i Josipovićev ekonomski savjetnik Boris Cota također nije želio komentirati ostavku Katarine Ott, ustvrdivši tek da članove Savjeta imenuje i razrješuje predsjednik te da jedino on o tome može govoriti. Zavjet šutnje koji je među predsjednikovim suradnicima zavladao razumljiv je s obzirom na osjetljiv trenutak u kojem je ostavka donesena. Naime, Katarinu Ott smatra se jednom od vodećih domaćih stručnjaka u području javnih financija. Od izbijanja krize afirmirala se kao jedan od najoštrijih kritičara politika Vlade, ali i najdosljednijih zagovornika provedbe strukturnih reformi javnoga sektora. U trenutku kad je Josipović najavio sazivanje sjednice svojih vijeća za gospodarstvo i socijalnu politiku, činjenica da ekspert s renomeom poput Katarine Ott ne želi sudjelovati u radu tih tijela svakako nije poruka kakvu u Uredu predsjednika žele u javnosti.

Doduše, ako je vjerovati kuloarskim informacijama, upravo je dosadašnja neaktivnost predsjednikova vijeća i jedan od razloga što je Katarina Ott odlučila da više ne želi biti njegov član. Svoj savjet Josipović je ustrojio nedugo nakon što je došao na poziciju predsjednika, a kako je za članove pozvao više uglednih domaćih poduzetnika i ekonomskih eksperata, mnogi su to tijelo smatrali sredstvom pritiska na tadašnju HDZ-ovu vladu, tada kritiziranu zbog loše ekonomske situacije u zemlji. Ipak, s vremenom se rad Vijeća razvodnio, između sjednica proteklo bi i do šest mjeseci, a i tada se Vijeće ne bi sastalo u punom sastavu. Josipović ga je sada odlučio aktivirati.

>> Josipovićev savjetnik podržava biskupe i udrugu Grozd

Komentara 14

OB
-obrisani-
17:11 09.03.2013.

jooooooj....sad bumo propali.....

Avatar salaso
salaso
17:11 09.03.2013.

U čemu ga je trebala savjetovat? Kako da što duže ostane predsjednik?...pa kod nas predsjednik glumi fikus ,samo nam je na trošak.... Neki dan je izjavio kakao će ići reći vladi no, no.....za to mu ne treba nikakav savjetnik.....jer naa tome će i sva njegova aktivnost ostati...uz pokoju altruističnu izjavu u javnosti..

GO
goca5555
17:09 09.03.2013.

Tesko je biti savjtnik onomu tko sve "zna".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije