Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška iz Španjolske
Povratak na članak

Katalonci i Baski s ulica Škotske: Sada smo mi na redu!

Kampanja “Da” za nezavisnost Škotske uspjela je prerasti u široki društveni pokret, obuhvativši različite skupine – mlade, aktiviste za zaštitu okoliša, odvjetnike, nacionaliste, strance...

Komentari 3

Avatar ban_Zrinski
ban_Zrinski
15:08 19.09.2014.

Sto se tice BH i ovog referenduma Srbi izgubili , a Hrvati dobili. Jer Skoti ce ovime dobive vecu autonomiju i pravo da sa svojim novicima rade sto zele . Ako ste pratili referendum se vodio oko ekonomskih pitanja ,aanja ,a ne oko nacionalizma . Skoti zakljucili da im je bolje u UK zbog ekonomije i da ce se ekonomski bolje razvijati kao dio UK. Ovime Hrvati iz BiH dobivaju jer ce se ovo nadovezati na Rezoluciju o federalizaciji BiH koju je donio Europski paralment, i Hrvati ce dobiti vecu autonomiju da sa svojim novcima rade sto zele , Skoti su im putokaz a to ce i dalje Europa (EU) sljediti,dal ce se to zvati treci, cetvrti entitet ili nekako drugacije manje je bitno, bitna je autonomija i da sa svojim para rade sto zele odnosno da se odvoje od Muslimana .

VL
DU
Deleted user
17:39 19.09.2014.

Fora je što su ovi već južnjaci. Kod njih je već danas sigurno DA za samostalnost. Pa makar sutra umrli od gladi oni će to odabrati. Sjevernjaci znaju stati na loptu i malo promisliti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.