Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobre vijesti

Djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku: Malena Lava konačno se vraća kući nakon liječenja u Americi!

Petra Petrušić/Facebok
20.08.2023.
u 17:24

Zapamtite datum, jer uskoro polijećemo! Ratnica slijeće u Zagreb, 9. rujna. Karte su kupljene, pakiranje je krenulo. Čekamo sljedeći četvrtak i skidanje sa steroida te praćenje narednih dana, ali doma idemo svakako, napisala je njena majka Petra Petrušić na Facebooku.

Lava Petrušić je djevojčica za čije je liječenje spinalne mišićne atrofije cijela Hrvatska skupljala novčana sredstva. U Hrvatskoj Lava zbog drukčijih pravila nije mogla dobiti lijek, a pravo na lijek nisu osporavali samo liječnici. Roditelji nisu odustali. Otišli su u Ameriku. Uskoro se Lava vraća u Hrvatsku! Ovu sretnu vijest objavila je na Facebooku njezina majka, Petra Petrušić

"Zapamtite datum, jer uskoro polijećemo! Ratnica slijeće u Zagreb, 9. rujna. Karte su kupljene, pakiranje je krenulo. Čekamo sljedeći četvrtak i skidanje sa steroida te praćenje narednih dana, ali doma idemo svakako. Ako se poklopi da ponovno treba uzimati steroide, kontrolirat ćemo ju u suradnji sa dr. Shiehom na daljinu te dogovoru s našim liječnicima koji brinu o Lavi. Po povratku, 14.9.2023. čeka nas kontrola na KBC-u Zagreb kako bi Povjerenstvo za lijekove odobrilo lijek Risdiplam za narednih šest mjeseci. 

Također, čeka nas teta Ivana na Goljaku i teta Verena Istuk doma koja će vježbati s Lavom. Teta Verena ima ludu priču, ludu glavu, ludu svoju palčicu i idealan je za ovu moju malu ratnicu. Ovu ludu avanturu privodimo kraju, a onda krećemo u neke nove i poznatije", napisala je Petrušić u objavi na Facebooku.

 

Lava već pila lijek Rizdiplam, no njezini roditelji su za nju htjeli i genetski lijek - Zolgensmu. Takva dvojna terapija u Hrvatskoj nije dostupna. Za liječenje u Americi je bilo potrebno više od dva milijuna eura. Iznos je prikupljen u veljači pa je djevojčici omogućeno daljnje liječenje, piše Dnevnik.hr.

>> VIDEO Ujedinila je Hrvatsku: Malena Lava proslavila je treći rođendan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije