Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN GRADA

Karlovačke ulice oživjele tijekom proslave 437. rođendana

karlovac
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/6
14.07.2016.
u 14:42

Kazalište je bilo dupkom puno za predstava, Stari grad Dubovac bio je premali za sve posjetitelje

Gotovo mjesec dana trajala je proslava 437. rođendana Karlovca u sklopu koje je organizirano stotinu raznih sportskih i kulturnih događanja, koncerata, radionica, izložbi, a za sve se tražila stolica više. Uživjele su gradske ulice, kazalište je bilo dupkom puno za predstava, Stari grad Dubovac bio je premali za sve posjetitelje. Sva ta događanja, koja su kulminirala 13. srpnja, na sam rođendan grada na četiri rijeke, postali su brend grada jedinstven u Hrvatskoj.

– Uvijek ima mjesta za napredak, no možemo se pohvaliti s nekoliko projekata koji ovaj grad čine posebnim. Tvornica HS produkt od svjetskog je značaja i stalno zapošljava, uskoro otvaramo slatkovodni akvarij kakvog nemaju u ovom dijelu Europe,Turanj i muzej kojeg godišnje posti oko 60.000 turista za tri će godine zasjati potpuno uređen, a pripremamo i 36 mjera za revitalizaciju Zvijezde i njenih šest krakova. Imamo hotel Korana Srakovčić koji već godinama odnosi titulu najboljeg malog hotela na kontinentu. Sve su to odlični projekti, no ono čime sam posebno ponosam, što je budućnost i što je razlog zbog kojeg živimo su naši srednjoškolci koji osvajaju nagrade – kazao je Damir Jelić, karlovački gradonačelnik, na svečanoj sjednici povodom rođendana Karlovca.

Među gostima su bili brojni ministri, od Bernardice Juretić, Tomislava Tolušića, Nade Šikićnekoliko zamjenika ministara, ali i Andrej Plenković, kandidat za novog šefa HDZ­a. Tom prilikom član Vijeća Europa Nostra Graham Bell gradonačelniku je uručio nagradu EU za kulturnu baštinu 2016. za projekt 'Zvijezda u školi'.

Podjeljene su i nagrade Grada i to Mirku Butkoviću i Mladenu Kuki, a Plakete Grada dobili su Stjepan Sabljarić, Danko Plevnik, Zoran Salopek, Rudolf Mihael Brlečić, Dubravko Rukavina, Jana Mihaklić, te tvrtke Vodovod i kanalizacija i Infinum, te Radio klub Karlovac i Vatrogasna zajednica grada.

Inače, rođendan grada počeo je budnicom u 6.30 sati, nakon čega su čelnici grada i gradski vijećici, mažoretkinje, Karlovačka građanska garda, te Puhački porkestra obišli gradske ulice. Najveća je fešta počela navečer. Valcer u čast 437. rođendanu grada na Jelačić placu zaplesalo je 437 plesnih parova. Nažalost, kiša koja je u večernji satima počela padati, prekinula je program, tako da je otkazan nastup Karlovačkih pelivana i koncert Marijana Bana i diktatora.

>> Za obnovu društvenog doma, uređenje vrtića, bolnica... uložili četiri milijuna dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije