Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukobi u HDZ-u

Karamarkov tim sa skupa u Šibeniku izbacio portret J. Kosor

karamarko
Dragutin Šantoši
16.05.2012.
u 11:43

Iz Karamarkova stožera tvrde kako imaju važnijih stvari od "borbe" s portretima Jadranke Kosor

Tomislav Karamarko svim se silama trudi postati predsjednik HDZ-a, a koliko je ustrajan u toj odluci, pokazalo je i ponašanje njegova izbornog stožera tijekom jučerašnjeg predstavljanja u Šibeniku. Iako je njegov tim želio pozornost novinara pa su tako svi do jednog telefonski obaviješteni o skupu, nije im odgovaralo da novinari budu na samom skupu, a čini se da ih je posebno uvrijedila slika protukandidatkinje Jadranke Kosor. Naime, na vrlo agresivan i bezobrazan način koordinatorica Karamarkova izbornog stožera izbacila je novinare sa skupa, javlja mok.hr, tvrdeći da nitko od njih nema potreban pisani poziv, a sličnu sudbinu doživjela je i slika Jadranke Kosor koja je, iako je Kosor još uvijek predsjednica stranke, također izbačena iz prostorije stranke u kojoj se održavao Karamarkov skup.

Od fotoreportera koji je snimio iznošenje portreta Jadranke Kosor iz prostorije odmah je traženo da snimljenu fotografiju izbriše.

Za razliku od Karamarkova skupa, svi ostali kandidati na svojim su se okupljanjima ponašali kulturno, nije im smetao portret predsjednice stranke, a s novinarima nisu imali nikakvih problema.

Ipak, čini se da Karamarko, kojega je u Šibeniku dočekala dupkom puna prostorija stranačkih kolega, nije želio da javnost zna što govori i kako zapravo pokušava doći do mjesta predsjednika stranke. Karamarka su na skupu podržali Tvrtko Pašalić i Josipa Rimac, gradonačelnica Knina, koji se nisu pojavljivali ni na jednom od prethodnih  skupova.

Prije početka skupa, dok je novinarima davao izjave, Karamarko je naglasio kako da kaznene prijave protiv njega kao i optužbe koje je osobno izrekla njegova konkurentica Jadranka Kosor "predizborni haiku" i da se to u jednoj "demokratskoj stranci kao što je HDZ podrazumijeva", a ponovio je da ne pretendira na mjesto predsjednika države, ali da je kao i svaki predsjednik stranke spreman preuzeti odgovornost da bude mogući premijer.

Iz Karamarkova stožera stiže druga strana priče o incidentu u Šibeniku. Prema njihovim riječima, prije svog predstavljanja stranačkim kolegama Karamarko se kratko predstavio medijima i odgovarao na pitanja novinara, a tijekom tih 15 minuta imali su priliku fotografirati i prvih pet minuta skupa koji je, zbog želje samih izaslanika, bio zatvoren za medije.

Isto tako naglašavaju kako su insinuacije da je Karamarko naredio skidanje portreta Jadranke Kosor lažne jer se na prijašnjim skupovima u 10-ak županija bez ikakvih problema predstavljao pod portretom predsjednice stranke.

Iz Karamarkova stožera poručuju da je Tomislavu Karamarku prioritet vraćanje dostojanstva HDZ-u i svakom članu stranke te vraćanje HDZ-a na čelno mjesto u državi, a ne borba s portretima sadašnje predsjednice stranke.

Komentara 25

MB
mr_brown
15:56 16.05.2012.

pa koga zanima tko će biti šef zločinačke zajednice?

CR
cricketa
12:05 16.05.2012.

može li netko ovom cirkusantu stati na kraj? svi se kunu u demokraciju i pravednost,a vidi se da karamarko nastavlja kao i jaca po starome. ne bi se čudio da za par mjeseci kada mu slava udari u glavu počnee stavljati svoje slike u svaku prostoriju. hdz ako izabere karamarko to znači propast jer on nije novi čovjek sa novim ljudima.on je običan kriminalac iza kojega stoje isto tako kriminalci.

VE
velikazmija
14:43 16.05.2012.

u beogradu nikolića u zagrebu šefa hdz-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije