Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u SAD-u

Karamarko: U SAD-u sam dobio potporu za borbu protiv korupcije

karamarko
Barry Bahler, DHS/Photographer
16.02.2011.
u 19:14

– Dobio sam potporu za sve što Vlada RH i ministarstvo koje predvodim rade u borbi protiv korupcije i kriminala – rekao je Karamarko.

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko u srijedu je u Washingtonu s američkom ministricom domovinske sigurnosti Janet Napolitano i ministrom pravosuđa Eric Holderom potpisao bilateralni sporazum između RH i SAD-a o suradnji u sprečavanju i borbi protiv teškog kriminala.

– Ispunili smo zadnji potreban tehnički preduvjet da bi Hrvatska ušla u program ukidanja viza za SAD. Sada je dovršen pravni okvir i rano je govoriti o konačnom datumu ukidanja američkih viza, ali nastavit ćemo raditi na tome da ispunimo sve potrebne kriterije. Poznato je da postotak odbijenih viza mora biti manji od tri posto, a trenutačno je pet posto – potvrdio je ministar Karamarko za Večernji list. Govoreći o razgovorima s članovima Obamine vlade, naglasio je da su bili konstruktivni i obostrano korisni jer “Hrvatska i Amerika dijele interes u borbi protiv svih oblika kriminala na čemu su i do sada uspješno surađivale”.

Karamarko je za Večernji list rekao da je s američkim ministrima sigurnosti i pravosuđa razgovarao i o promjenama koje su se dogodile u zadnje dvije godine u Hrvatskoj.

– Dobio sam potporu za sve što Vlada RH i ministarstvo koje predvodim rade u borbi protiv korupcije i kriminala o čemu je, zaključujem iz razgovora, američka strana odlično informirana. Dogovarali smo i nove prijedloge za buduću suradnju, a gospođu Napolitano i gospodina Holdera pozvao sam da posjete Hrvatsku, što su s oduševljenjem prihvatili.

Susret Karamarka s ministricom Napolitano i ministrom Holderom i američka strana ocjenjuje korisnim za nastavak odlične suradnje između dviju prijateljskih zemalja u razmjeni informacija bitnih za borbu protiv kriminala i korupcije te u povećanju zajedničkih napora u borbi protiv terorizma i međunarodnih prijetnji. Prije povratka u Hrvatsku ministar Karamarko će u četvrtak u Washingtonu razgovarati i s Michele Leonhart, ravnateljicom Uprave za borbu protiv droge.

Ključne riječi

Komentara 46

OB
-obrisani-
19:29 16.02.2011.

. Karamenko !! Podrska treba Amerikancima a ne Hrvatima, jer oni su u jos vecim g.vnima.

XA
xaron
19:32 16.02.2011.

Dobio sam podršku za sve što Vlada RH i Ministarstvo koje predvodim ................. Za pocetak, Karamarko bi trebao procitati svoj opis poslova koje treba obavjlati. Ja ga nisam procitao , ali znam da tamo nepise da treba traziti podrsku odod USA. Mozda treba traziti podrsku i od Kine, Japana, Nigerije...........................................

GO
golo
22:10 16.02.2011.

ma zamislite, od lopova traziti savjete, pa ovi kradu na sve strane, svasta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije