Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajno praćenje

Karamarko: Policija je primijenila mjere na zahtjev DORH-a

Tomislav Karamarko (1)
Tomislav Krasnec/VLM
13.12.2012.
u 13:52

Policija je koristila zakonom utemeljene metode, mjere, instrumente i alate da dođe do načina kako su curile informacije, kaže Karamarko

– Riječ je o jednoj aktivnosti policije koja je počela na zahtjev Državnog odvjetništva. U to vrijeme curile su informacije, čini mi se, u slučaju Fimi media. Na zahtjev Državnog odvjetništva policija je primjenom nekih mjera došla do nekakvih rezultata i nalaza te o tome izvijestila Državno odvjetništvo. Ali nije bilo mjera praćenja. Mislim da su bili izlisti i analize, koliko se sjećam – izjavio je bivši ministar policije i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Bruxellesu, gdje sudjeluje na skupu Europske pučke stranke.

Ali izlisti poziva glavnog državnog odvjetnika ozbiljna su stvar u jednoj demokratskoj državi.

– Kažem, policija je koristila zakonom utemeljene metode, mjere, instrumente i alate da dođe do načina kako su curile informacije. Dakle nije u pitanju atak na novinare, ne daj bože. Dapače, novinari nikad nisu niti smiju biti meta, ali slabe točke u sustavu – to jesu. Prema tome, policija je napravila ono što je Državno odvjetništvo tražilo od policije.

Dakle, vi ste znali za taj nalog u vrijeme kad se on donosio?

– Mene su periodično izvještavali  o aktivnostima koje poduzima Ravnateljstvo policije, a ja sam kao ministar bio zadužen za zakonit rad i ravnateljstva i cijelog  ministarstva. Naravno da ja nikad nisam bio u tim operativnim situacijama niti sam dirigirao time jer to rade ljudi koji su profesionalci u Ravnateljstvu policije.

Spominje se i sastanak na kojem, kažu, niste sudjelovali, a na kojem se, navodno, raspravljalo o privođenju novinara koji su pod mjerama?

– Ma to je sigurno znanstvena fantastika. Ali znate što je meni neobično? To da se danas o tome priča. Interesantno kako je to sada došlo kao tema kad smo jučer svi bili frapirani, preneraženi činjenicom da smo prešli 350 tisuća nezaposlenih. I mislim da oni koji sad idu fabricirati i proizvoditi ovakve afere zamagljuju prave teme o kojima bi trebali govoriti. Našim ljudima dosta je igara i afera, radna mjesta primarni su problem.

>> 'Praćenje državnog odvjetnika je banditizam par excellence'

Komentara 110

AL
AlanFord
14:19 13.12.2012.

Ova vlada je nesposobna, ali ne želim niti pomišljati kako bi izgledali sa Karamarkom na čelu.

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
14:20 13.12.2012.

Karamarko- dali si čitao Pinokija?Njemu je nešto naraslo dok je lagao- pripazi jer mislim da si iste sudbine

Avatar future Gohan
future Gohan
14:08 13.12.2012.

Očekujem vrlo brzo aktivnu obradu Tome u ovom slučaju, imamo temelj za opasan udar na državne institucije tog bivšeg špijuna, ovako što se kažnjava strogim zatvorom, znaći nakon Ive, ako se sve bude provodilo po zakonu, još jedan predsjednik HDZea mora biti stanovnik Remetinca... SDP & kukuriki mogu mirno spavat, oporbe nema....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije